Părul, pentru o femeie, este, fără doar şi poate, una dintre cele mai de preţ comori ale frumuseţii ei.
De aceea, de-a lungul vieţii, doamnele şi domnişoarele aleg să investească bani frumoşi în produsele de îngrijire şi protecţie a părului.
Din păcate, însă, în paralel fac şi multe acţiuni, care dăunează în mod vădit sănătăţii firului de păr.
De exemplu, îşi vopsesc, îşi îndreaptă sau îşi ondulează părul, iar asta reprezintă o serie de factori externi, extrem de nocivi.Din această cauză, firul de păr îşi pierde din rezistenţă, devenind tot mai fragil şi subţire.Astfel, apare ceea ce numim cădere accentuată a părului– o problemă de care ne temem în mod serios, cu piele de găină şi tremur în suflete, avand ca rezultat utilizarea perucilor din par natural.

Peruci din par natural modele-min

Modele peruci par lung natural-min

 

Desigur, căderea părului poate fi declanşată de multe alte cauze, nu numai factorii externi direcţi.

Reclama

Şi dezechilibrele hormonale şi traumele psihice pot determina declanşarea căderii în exces a părului.

În astfel de situaţii, când căderea părului devine o problema severă, atunci, una dintre soluţiile cele mai rapide constă în achiziţionarea unei peruci din păr natural.

Prin alegerea unei peruci de acest gen ai şansa ca dorinţa de a avea un aspect cât mai natural să-ţi fie îndeplinită.

Acest lucru nu se datorează numai faptului că perucile sunt confecţionate din păr 100% natural, ci şi datorită faptului că acestea reuşesc să fie extrem de discrete şi extrem de confortabile.

Ce să mai- orice casă ar trebui să aibă măcar o perucă! Mai ales că, încă din cele mai vechi timpuri, acestea au fost considerate accesorii de înfrumuseţare.

Astăzi, perucile sunt în continuare folosite ca accesorii pentru un efect estetic mai nonconformist, chiar dacă, în mod uzual, sunt utilizare de cei care se confruntă cu anumite probleme de sănătate.

Află care sunt cele mai dese motive pentru care atât femeile, cât şi bărbaţii apelează la peruci

Aşa cum îţi dădeam de înţeles şi anterior, motivele pentru care oamenii apelează la o perucă sunt diverse.

În cele ce urmează îţi prezentăm câteva dintre peruci:

  • Se poartă peruca pentru a masca o afecţiune medicală sau ereditară, care are de-a face cu căderea părului- atunci când ai de-a face cu psoriazisul de scalp, cu alopecia areata sau totalis sau când treci prin tratamente de chimioterapie contra cancerului, te confrunţi cu probleme serioase de cădere a părului. În astfel de cazuri, peruca este una dintre cel mai uzuale trucuri la care se apelează.
  • Se poartă peruca pentru o schimbare de look rapidă şi îndrăzneaţă. Uneori îţi doreşti foarte tare să faci o schimbare de look radicală, atât doar că ori nu ai timp, din cauza programului de zi cu zi, ori nu ai curaj, ori ambele motive! Oricum ar fi, o perucă te poate ajuta să ieşi din impas- îţi oferă în mod rapid schimbarea dorită şi, în acelaşi timp, îţi oferă şansa de a vedea dacă îţi stă bine ori nu.

Tu ce alegi- peruci din păr natural sau peruci din fibre sintetice?

Perucile din par natural

În mod evident, perucile din fibre sintetice sunt cu mult sub calitatea perucilor din păr natural, chiar dacă există şi fibre sintetice, care reuşesc să imite foarte bine părul natural, ba chiar sunt şi termorezistente.

Singurul avantaj pe care îl găsesc cei care optează pentru perucile din fibre sintetice este preţul considerabil mai mic decât preţul unei peruci din păr natural.

Peruci par sintetic

poze peruci sintetice

Dacă te găseşti în cazul în care ai nevoie să porţi perucă zilnic, te sfătuim să optezi pentru o perucă din păr natural, acestea fiind mult mai durabile şi nu numai.

De exemplu, perucile confecţionate din fibre sintetice vin, în mod normal, pre-coafate şi nu sunt foarte uşor de vopsit sau coafat.

Peruci sintetice

În schimb, în cazul unei peruci din păr natural ai libertatea de a te coafa, de a te vopsi după bunul plac, exact că în cazul unui păr natural, al tău.

Perucile din păr natural- caracteristicile care fac diferenţa

Cum îţi spuneam, o perucă din păr natural este cea care îţi dă mână liberă să faci ce vrei din părul ei- să-l ondulezi, să-l tunzi, să-l usuci cu foenul şi orice altceva ai vrea să-i mai faci!

Alegând o perucă din păr natural, te simţi de parcă ai părul tău, care îţi garantează o flexibilitate uluitoare.

Modele peruci păr scurt natural:

Modele peruci par scurt natural

Modele peruci păr mediu natural:

Modele peruci par mediu natural-min

Părul din care sunt confecţionate, de obicei, perucile cu păr natural vine din China, Europa, India sau Indonezia.

Din punct de vedere al gradului de preluncare, părul uman folosit în confecţionarea perucilor din păr natural, se împarte în două categorii- păr brut sau Remy şi păr prelucrat sau Non-Remy.

Părul Remy sau, cum i se mai spune, părul brut este podoaba capilară prevelată  de la cel dornic să doneze, păstrat în mod întreg, cu cuticulele suprapuse înspre jos, dând impresia că cresc din cap.

Prin această modalitate, părul are un aspect natural, oferindu-ţi şansa unui periaj facil.

Pe partea cealaltă, părul prelucrat, folosit în realizarea perucilor naturale presupune procesul de prelucrare al acestuia.

Prin prelucrare se poate înţelege orice acţiune făcută asupra părului folosit pentru perucă- colorare, separare chimică a cuticulei şi acoperirea părului rămas cu silicon.

În mod evident, părul prelucrat este mult mai fragil şi se încurcă mult mai rapid decât părul brut.

Avantajele perucilor din păr natural

  1. Poate că unul dintre cele mai importante avantaje ale alegerii unei peruci din păr natural este aspectul natural pe care ţi-l conferă. Astfel, nu numai că te vei bucură de o coafură de care nimeni nu-şi va da seama că nu e părul tău natural, dar te vei bucura să descoperi cum îţi redobândeşti uşor, uşor încrederea în tine. Cu o perucă din păr natural nu trebuie să-ţi faci niciodată grijă că se va observa că o porţi!
  2. Mai mult decât atât, perucile din păr natural sunt mult mai durabile şi mai sigure decât orice alt tip de perucă de pe piaţă. De exemplu, perucile din fibre sintetice se deteriorează extrem de repede, lucru deloc valabil în cazul de faţă.
  3. Aşa cum ţi-am zis, perucile din păr natural îţi oferă posibilitatea de a te coafa, vopsi şi tunde după bunul tău plac. Aşa că, alege o perucă din păr natural, dacă eşti o împătimită a buclelor, tunsorilor creative şi culorilor de păr intense.

Peruci din păr natural: cum le întreţinem

Dacă ai decis să-ţi cumperi o perucă de păr natural, trebuie să ştii că aceasta presupune o îngrijire atentă, minuţioasă, exact ca îngrijirea propriului tău păr.

Cu cât acorzi mai multă atenţie şi ai mai multă grijă de ea, cu atât durata de viaţă a perucii tale din păr natural creşte.

Specialiştii ne sfătuiesc ca în cazul în care hotărâm să ne achiziţionăm o astfel de perucă, atunci când vrem s-o îngrijim, să apelăm la produse speciale pentru îngrijirea acesteia.

Atunci când îţi speli peruca din păr natural, fă-o cu apă rece şi cu şampon special.

De asemenea, după spălare, te poţi folosi de un balsam de păr din aceeaşi gamă.

În spălare, ai grijă să nu freci prea tare, fă mişcări blânde, fără frecare.

Odată finalizată spălarea perucii din păr natural, se recomandă să o aşezi pe un suport din plastic, de asemenea special, după care s-o tamponezi uşor de tot cu un prosop pufos, din bumbac.

Ori, la fel de bine, le poţi lăsa să se usuce de la sine.

ATENŢIE! Atâta timp cât peruca este udă, nici să nu te gândeşti să o piepteni.

Pieptănând-o nu vei face decât să deteriorizezi firele de păr. Numai după uscare ai voie s-o aranjezi şi/sau coafezi.

Peruci din păr natural: află cum faci alegerea potrivită

Acum, dacă tot ţi-am prezentat toate avantajele perucilor din păr natural, a venit timpul să-ţi dăm câteva sfaturi privind şi alegerea celei mai bune peruci pentur tine.

Atunci când cauţi să-ţi alegi o perucă din păr natural, trebuie să ai grijă ca aceasta să se potrivească formei feţei tale, pentru a-ţi evidenţia atuurile fizice.

De asemenea, se recomandă să alegi o perucă într-o nuanţă care să se potrivească culorii ochilor tăi, dar şi pielii tale.

De unde îţi poţi cumpăra peruci din păr natural de calitate

Peruci din păr natural de calitate găseşti la magazine de specialitate, dar şi pe internet.

Preţurile sunt avantajoase, acestea fiind, de cele mai multe ori, dovada calităţii perucilor.

O perucă prea ieftină, în mod clar nu este de calitate!

Peruci din păr natural, de calitate, la un preţ extrem de avantajos găseşti numai la Belher.ro.

Apelează la ele cu încredere, pentru un look plin de personalitate, stil şi strălucire.

Cu pericule din păr natural 100% îţi vei recâştiga încredere în frumuseţea ta.

Fii tu, fii mândră!

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.