Despre ochii căprui se spune că sunt cei mai atrăgători, plin de mister şipersonalitate. De asemenea, se mai spune că persoanele care au ochi căprui sunt şi cele mai senzuale şi pline de romantism.

Ai ochii căprui? Tu ştii ce tip de machiaj ţi se potriveşte cel mai bine?

 Dacă ai ochii căprui şi vrei să atragi priviri şi admiraţie asupra lor, tot ce-ţi trebuie este un machiaj aplicat corect.

 Astăzi, vorbim despre machiajul pentru ochi căprui şi cum se face cel mai bine! 

Ca orice alt tip de machiaj şi machiajul pentru ochi căprui începe, înainte de toate, prin aplicarea unei baze de calitate. 

Dacă până acum nu ai acordat atenţie acestui pas din aplicarea machiajului, atunci înseamnă că ai procedat greşit tot timpul. 

Reclama

În cazul în care ai făcut această greşeală până acum, lasă-mă să-ţi spun că un ten neted şi radiant este cel care reuşeşte să evidenţieze frumuseţea şi profunzimea ochilor căprui.  

De aceeabaza pentru machiaj este foarte importantă, fiind cea care ajută la nivelarea nuanţei tenului tău şi, în acelaşi timp, îţi pregăteşte pielea pentru ceea ce urmează.    

După aplicarea bazei de machiaj, urmează aplicarea fondului de ten. Fii sigură că alegi un fond de ten care să se potrivească pigmentului tău. Fondul de ten trebuie să fie foarte subţire.

Nu e deloc atrăgător să pară de parcă ai purta o mască de fond de ten. Personal, întotdeauna, recomand aplicarea fondului de ten cu degetele prin mişcări uşoare. 

 

Imediat după aplicarea fondului de ten, vine momentul să aplici pudra. Fă acest lucru folosindu-te de o pensulă curată şi fină.
Dupa toate etapele pregatitoare, vine si momentul aplicarii fardurilor propriu-zise. De felul in care aplici fardurile depinde toate frumusetea machiajului pentru ochi caprui.

 

Trebuie sa stii ca fardurile se vor aplica intotdeauna uniform pe zonele curate, lipsite de mici defecte ca umflaturile, rugozitatii s.a.m.d.

 

De exemplu, dacă ai cearcăne şi ochii puţin umflaţi, înainte de aplicarea make-up-ului fii sigură că apelezi la ajutorul unei creme speciale, care să te scape de umflăturile pleoapelor.

De asemenea, dacă prezintă pete de pigmentare sau pistrui, nu uita să apelezi la creionul corector! 

Abia după toate astea, începe machierea propriu-zisă a ochilor căprui!

Cele mai potrivite farduri pentru ochi căprui 

Ca în cazul oricărei culori de ochi şi în cazul ochilor căprui, intensitate acestor ochi poate să difere.

Ţinând cont de acest aspect, vei vedea că poţi alege fardurile potrivite pentru diverse ocazii.

De exemplu, dacă ai ochi căprui-deschis, atunci cele mai potrivite farduri pentru tine sunt cele în nuanţe de maro.

Acestea reuşesc cel mai bine să pună în valoare frumuseţea ochilor tăi. De asemenea, este vital să te ţii deparde de culorile de fard intense.

O să-ţi dezvălui şi un mic truc!

Fardurile întunecate aplică-le întotdeauna pe pleoapa mobilă. Cele neutre şi mai deschise păstrează-le pentru zona de jos.

Dacă ai doi ochi căprui superbi de culoarea mierii, atunci, ţie îţi recomand fardurile în nuanţe de şampanie.

Deseori această gamă de nuanţe se foloseşte în combinaţie cu gamade nuanţe de mov deschis.

Atunci când vrei să conferi profunzime privirii, te sfătuiescsă apelezi la ajutorul unui creion de culoarea bronzului.

Un lucru pe care să-l ţii minte dacă ai ochii căprui cafeniu deschisniciodată să nu aplici creion negru. Nu dă bine! Înlocuieşte-l cu un creion de nuanţe maro.

 

Dacă ai ochii semi-căprui, atunci îi vei pune în valoare cel mai bine folosindu-te de farduri în nuanţe verzi, bronz strălucitor şi/sau de nuanţe mov.

Dacă  îţi plac culorile metalice, atunci, pentru ţine se recomandă nuanţele de bronz.

Doamnele şi domnişoarele cu ochi căprui-închis se pot baza pe farduri intense şi fine de mov, dar şi de verde şi maro.

În cazul acestei culori de ochi se poate aplică şi un creion în nuanţă neagră, însă, doar dacă fardurile folosite în make-up sunt de nuanţe întunecate.


Desigur, alegerea fardurilor potrivite nu depinde în exclusivitate de culoarea ochilor. La fel de importantă este şi culoarea părului.

De exemplu, dacă ai ochi căprui şi un par deschis la culoare, atunci fardurile potrivite pentru ţine sunt cele în nuanţe de bej, roz puternic şi nuanţe calde de nisip.

Dacă eşti brunetă, îţi recomand să încerci cu încredere nuanţele aurii, violet fin şi argintii sau chiar fucsia.

Atenţie! Dacă ai ochii căprui, niciodată să nu  foloseşti farduri în nuanţe de teracotă   sau portocaliu. Aceste nuanţe nu se potrivesc deloc culorii ochilor tăi!

Tu ce rimel şi eyeliner foloseşti pentru ochii tăi căprui?  

Dacă vorbim despre un make-up în stil arabic, care se potriveşte de minune celor cu ochi căprui, atunci eyeliner-ul îţi este indispensabil.

Trebuie să ştii că eyeliner-ul  se aplică întotdeauna pe pleoapă de sus, în apropierea imediată a genelor.

Pentru o accentuare perfectă a pleoapei inferiore se recomandă că linia să fie foarte subţire.

Pentru a fi sigură că ai făcut alegerea cea mai bună, când vine vorba de eyeliner, este foarte important să acorzi atenţie nuanţelor din farduri.

Îţi voi da şi câteva exemple! Un machiaj pentru ochi căprui, realizat în nuanţe roz se potriveşte cel mai bine cu un eyeliner mov.

Dacă  ai  o paletă de nuanţe maro la farduri, atunci foloseşte un eyeliner violet.
Poţi folosi aproape orice culoare de eyeliner. Să ştii, însă, că cea mai potrivită rămâne nuanţa neagră.

,

Şi cum niciun machiaj nu este complet fără să aplici rimelul, haide să vorbim şi despre acesta! 

În mod normal, femeile cu ochi căprui se bucură şi de gene sănătoase, lungi şi dese.

Datorită acestui fapt, de multe ori acestor femei nu le este util un rimel care dă volum. De asemenea, nu au nevoie nici de un rimel care alungeşte genele.

În cazul în care, însă, nu te bucuri de gene naturale dese şi lungi, poţi oricând să apelezi la genele false.

De asemenea, rimelul care ţi se recomandă este cel clasic, în nuanţă de negru. Şi ca să rezolvi două probleme din prima, alege întotdeauna un rimel cu funcţie dublă- de alungire şi volum.

După cum vezi, machiajul pentru ochi căprui nu este cu nimic mai dificil decât este orice alt tip de machiaj. Ochii căprui te lasă să te joci cu make-up de seară, de zi sau natural.

Tot ce contează este  ca tu să te bucuri şi să  apreciezi cât de frumoşi îţi sunt ochii şi să înveţi să-i pui în valoare, aşa cum merită. Fii tu, fii frumoasă! 

 

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.