Înainte de a începe acest articol, trebuie spus că înainte de o anumită vârstă nici nu este indicat ca tinerele să folosească make-up.

Pur şi simplu nu aveţi nevoie, dragelor! Cât încă sunteţi micuţe nu trebuie să vă bateţi capul şi să vă încărcaţi tenul cu aşa ceva.

Sunteţi frumoase, sunteţi tinere, sunteţi copii, în definitiv.Ajunse la liceu, însă, lucrurile se schimbă.

Nu e vorba că nu sunteţi în continuare frumoase şi tinere, însă, e de înţeles dorinţa voastră de a da un plus de “altfel”, de a vă exprima şi prin make-up.

Reclama

Desigur, sunt multe şcoli, încă, unde există restricţii impuse de sistemul educaţional în ceea ce priveşte garderoba şi machiajul.

NU blamăm, ci din contră, le susţinem. Pentru că în definitiv, la şcoală mergi pentru a te face remarcată prin rezultatele tale şi nu doar prin aspectul fizic.

 

Oricum, şcoală nu-ţi interzice folosirea make-up-ului, şcoala interzice vulgaritatea şi ceea ce depăşeşte limitele bunului simţ.

Astăzi, însă, vom vorbi despre un machiaj de şcoală decent, care să stea bine oricărei domnişoare decente.

Îţi vom propune un machiaj de şcoală nu foarte încărcat, pentru că încă eşti la vârsta la care te poţi bucura de frumuseţea ta naturală.

Rutina unui machiaj de scoală reușit

Să porţi un machiaj de şcoală reuşit, nu înseamnă numai să aplici produsele de make-up pe faţă şi atât.

Un make-up reuşit presupune o rutină susţinută de igienă şi îngrijire a tenului. Să vedem despre ce e vorba!

1. În fiecare dimineață, te demachiezi și aplici o cremă hidratantă pe față!

Încearcă să faci din asta o regulă! Indiferent că îţi place ori nu să te machiezi este vital pentru tenul tău să-l îngrijeşti în mod regulat.

Orice femeie, indiferent de vârstă, trebuie să aibă grijă de hidratarea şi curăţarea feţei.

De aceea, dimineaţa şi seara trebuie să îţi faci un obicei din a-ţi demachia faţa şi a o hidrata.

Recomandăm această rutină chiar şi domnişoarelor care preferă să mai aştepte până la aplicarea make-up-ului.

Demachierea face bine indiferent că ai sau nu machiaj de îndepărtat, acţionând în curăţarea feţei şi de impurităţi, nu numai de make-up.

Această rutină nu-ţi va răpii mai mult de 3 minute, aşa că nu ai motive să nu o faci.

2. Alege un fond de ten care chiar ți se potrivește

Atunci când vine vorba de alegerea unui fond de ten nu s-a întâmplat o singură dată să observăm că domnişoarele ori îşi aleg nuanţe prea deschise ori prea închise.

De aceea, dacă este prima dată când urmează să-ţi cumperi un fond de ten, roag-o pe mama să te ajute.

 

Ar fi păcat să alegi un fond de ten nepotrivit, mai ales că el stă la baza unui machiaj de şcoală reuşit.

De asemenea, te sfătuim să alegi un tip de fond de ten care să nu-ţi încarce prea mult faţa, ci s-o lase să respire.

3. Nu exagera, că e de prost gust! Alege simplu și cât mai natural

Am ajuns în punctul în care trebuie să vorbim propriu-zis despre machiajul de şcoală.

Având în vedere că vorbim despre un make-up care să se potrivească în contextul educaţional al şcolii, te sfătuim să optezi pentru ceva simplu.

Orice este ţipător sau prea mult va fi de prost gust. Înainte de a trece la partea practică, îţi lăsăm câteva poze, care să te ajute cu inspiraţia.

Machiajul de școală, pas cu pas

Încă o dată repetăm, pentru că vrem să fim siguri că ne-am făcut înţelese.

Dacă vorbim despre machiajul pentru şcoală, atunci, în mod evident vorbim mai degrabă despre un machiaj “invizibil”, care să nu-ţi dea bătăi de cap din partea profesorilor.

Cu alte cuvinte, machiajul de şcoală este un machiaj menit mai degrabă să ascundă micile imperfecţiuni ale tenului, fireşti datorită vârstei.

Aşa că, orice idee şi speranţa ţi-ai fi făcut vis-a-vis de genele false, de rujurile în culori intense, de blush-urile accentuate şi fardurile de pleoape puternice, a venit timpul să renunţi la ele.

Astfel de produse de make-up nu sunt deloc necesare într-un machiaj pentru şcoală.

Dacă vrei să arăţi bine, decent şi să nu ai niciun fel de bătăi de cap din partea profesorilor, atunci alege produse de make-up în culori cât mai naturale.

Şi nu fi dezamăgită! Make-up-ul NUDE este întotdeauna în trend!

În prima etapă a machiajului de şcoală, ai nevoie de o cremă BB. Aceasta este o crema uşoară cu o putere de acoperire mult mai mică.

Asta înseamnă că, flosindu-te de o crema BB te bucuri de un ten catifelat, matifiat, lipsit de micile imperfecţiuni nedorite, dar în acelaşi timp şi de un ten liber să respire!

Pentru cea de-a doua etapă poţi apela la un produs de tip blush cremos. Alege unul care vine într-o nuanţă caldă, cât mai naturală.

În privinţa rimelului, îţi recomandăm să alegi un rimel maro.

Acesta îţi acentueaza genele, dar nu le va scoate strident în evidentă, cum face un rimel negru, de exemplu, sau de orice altă culoare.

La nivelul buzelor considerăm că cea mai bună alegere pe care o poţi face este alegerea unui gloss transparent.

Mai ales în sezonul de vară, acesta este ideal, pentru că reuşeşte să-ţi protejeze buzele, hidratandu-le în mod corespunzător.

Dacă vrei să foloseşti şi farduri de pleoape, te sfătuiesc să alegi farduri în nuanţe maro, cât mai pastelate şi mai puţin vizibile.

Un machiaj de nota 10!

Aşadar, după cum ai văzut, un machiaj pentru şcoală este unul destul de simplu. Dar trebuie să înţelegi că mai mult de atât, nici nu-ţi trebuie.

Trebuie să ştii să-ţi apreciezi tinereţea şi frumuseţea şi să le pui întotdeauna în valoare pe ele, nu să le încarci în farduri stridente.

Un machiaj mai încărcat, cu nuanţe intense nu va face decât să te îmbătrânească şi să-ţi dea un aspect mult prea vulgar pentru vârsta ta.

Trebuie să ştii să faci alegerile cele mai bune pentru tine, chiar şi când vine vorba despre un simplu machiaj de şcoală.

 

Pentru că aşa cum te prezinţi, aşa te va percepe lumea, iar primele impresii sunt foarte dificil de schimbat.

Dacă ai nevoie de ceva mai multă inspiraţie în ceea ce priveşte machiajul pentru şcoală, îţi lăsăm două tutoriale. Găseşti mai multe în recomandate.


În concluzie, ești pregătită pentru viitorul nou an școlar?

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.