Petrecem foarte mult timp la birou şi din cauza asta suntem nevoiţi să ne asigurăm cele mai bune condiţii de confort.

De câte ori nu te-ai plâns după numai câteva ore de stat pe scaunul de birou, ba că te doare gâtul, ba că te doare spatele?

De multe ori, nu-i aşa?

Şi pentru că vorim de minim 160 de ore de stat într-o lună pe un scaun de birou, fără a lua în calcul şi orele suplimentare, credem că este benefic faptul că specialiştii au întreprins studii şi teste, care să ajute în fabricarea unor scaune de birou, care să-ţi protejeze sănătatea şi să-ţi ofere confortul de care ai nevoie.

Ce este un scaun ergonomic de birou?

Atunci când pleci în căutarea unui scaun ergonomic , trebuie să ţii minte un lucru important: nu orice scaun pe care ţi-l oferă vânzătorii ca fiind ergonomic este, cu adevărat, ergonomic.

Reclama

De cele mai multe ori eşti păcălit, doar pentru a ţi se lua bani.

Aşadar, să vedem prin ce se diferenţiază un scaun de birou ergonomic.

Scaunul ergonomic trebuie să te surprindă prin confortul oferit, încă de la prima utilizare.

Nivelul de confort sporit, pe care îl promite un scaun de birou, ergonomic se datorează formei scaunului, dar, evident, şi materialelor folosite în confecţionarea sa.

Atunci când vrei să-ţi cumperi un astfel de scaun de birou este imperios necesar să-l probezi şi să-i verifici spătarul şi reglajele, pentru a te asigura că alegi ceva ce ţi se potriveşte în mod absolut.

Ce te sfătuiesc specialiştii în domeniul scaunelor de birou

Pentru că piaţa a fost luată cu asalt de diverse modele de scaune de birou, unele mai futuriste şi mai ciudate decât altele, sfaturile specialiştilor sunt esenţiale, pentru a ne asigura că facem alegerea cea mai benefică pentru sănătatea noastră.

Asta mai ales pentru că sunt mulţi oameni care aleg să înlocuiască scaunul de birou cu diverse alte obiecte care, consideră ei, oferă acelaşi grad de confort.

Să vedem, deci, care sunt sfaturile specialiştilor în ceea ce priveşte alegerea unui scaun de birou, ergonomic.

Specialiştii dau sfaturi privind domeniul scaunelor de birou

Sfaturile privind alegerea unui scaun de birou, ergonomic ideal sunt simple, iar dacă le urmezi, poţi fi sigur că faci alegerea cea mai potrivită pentru tine.

Să începem, aşadar!

Poziţia corectă a corpului este esenţială în alegerea unui scaun de birou

La fel ca şi salteaua de pat, scaunul de birou este un element de mare importantă, fiind cel care ne ajută să ne mentimen o postură corectă şi un spate sănătos, dar şi un nivel de confort sporit.

Aşadar, scaunul de birou pe care îl alegi trebuie să fie ergonomic, confortabil şi, foarte important, să-ţi menţină corpul într-o postură corectă.

Specialiştii ne sfătuiesc ca atunci când vrem să cumpărăm un scaun ergonomic să nu ne mai uităm la bani.

Nu pune preţ pe sănătatea ta, dacă ţii la ea.

Nu intra în grupul oamenilor care mai degrabă se expun durerilor de spate după doar câteva ore de birou, doar pentru că nu vor să dea ceva bani în plus pentru a-şi achiziţiona un scaun de birou, ergonomic.

În ceea ce priveşte poziţia din scaun, trebuie să fii foarte atent să fie cea corectă.

În imaginea de mai jos îţi detaliem o poziţie corectă, pe care te sfătuim s-o menţii ori de câte ori reuşeşti.

În cealaltă ipostază este ilustrată poziţia incorectă, pe care te sfătuim s-o eviţi pe cât posibil!

Concluzionând, recomandat este să alegi un scaun de birou în care să te simţi confortabil stând, care să-ţi menţină corpul într-o poziţie verticală dreaptă, neapărat cu picioarele pe pământ.

Pe scurt, o poziţie corectă în scaun este aşa: trunchiul şi gâtul trebuie ţinute în linie verticală, coapsele trebuie să fie orizontale, iar picioarele inferioare verticale!

Află ce scaune de birou nu trebuie să cumperi niciodată

Dr. Jenny Pynt este un fizoterapeut, care ne sfătuieşte ca niciodată să nu achiziţionăm scaune de birou, care vin cu un spătar mult prea bombat, dar şi scaunele care vin fără niciun tip de spătar.

De asemenea, dacă te numeri printre cei care obişnuiesc să folosească mingea de gimnastică pe post de scaun de birou, NU o mai face!

Scaunele de birou fără spătar, la fel că şi mingile de gimnastică folosite pe post de scaun nu sunt recomandate din cauză că nu reuşesc să ofere suportul necesar coloanei tale.

Oricât de mult încerci să te concentrezi pentru a-ţi menţine o poziţie a corpului corectă, fără un suport suplimentar, după numai câteva ore te vei arcui de spate şi vei ajunge să te cocoşezi.

Ghid pentru alegerea unui scaun de birou

Dacă tot am vorbit despre modelele de scaune de birou pe care trebuie să le eviţi, credem că este cazul să-ţi prezentăm şi un mic ghid, care să te ajute în alegerea unui scaun de birou potrivit pentru tine.

Aşadar, să descoperim care sunt caracteristicile unui scaun de birou bun.

  • Ajustabilitatea scaunului de birou

Ajustabiltiatea scaunului de birou sau, altfel spus, gradul de reglare pe care îl prezintă acesta este o principală caracteristică de care trebuie să ţii cont, atunci când vrei să-ţi cumperi un nou scaun.

Ţine cont, cu cât un scaun de birou este mai reglabil, cu atât acesta este mai ergonomic, reuşind să se plieze pe mai multe preferinţe.

Cum probabil ţi-ai dat deja seama, ergonomia scaunului de birou ales de tine este un aspect foarte important.

Aşadar, alege întotdeauna un scaun de birou care să-ţi ofere posibilitatea de a regla cât mai multe componente şi aici ne referim la înălţimea şezutului, spătar, braţe, lombar s.a.m.d.

Astfel, te vei răsfăţa cu un confort sporit, îţi vei păstra o poziţie corectă a corpului şi o poziţie agreabilă pentru tine.

  • Reglarea înălţimii scaunului de birou

Atunci când mergi să-ţi cumperi un scaun de birou, alege unul care îţi permite să-i ajustezi înălţimea.

Cum îţi spuneam un scaun de birou bine ales îţi oferă posibilitatea de a sta cu piciorele plate pe podea, cu coapsele sprijinite pe scaun şi paralele cu podeaua.

Altfel, înseamnă fie că ai ales un scaun de birou prea înalt, fie unul prea jos, care îţi vor dauna, creându-ţi disconfort, umflături, dar şi dureri de gât, spate şi picioare.

  •  Reglarea spătarului scaunului de birou

Un alt criteriu important în alegerea scaunului de birou corect îl constituie reglarea spătarului.

Caută să alegi un scaun de birou, care îţi permite mai multe poziţii de reglare a spătarului.

Astfel, obţii un suport lombar eficient, deloc rigid.

O poziţie corectă de stat pe scaun este cea care îţi permite un unghi cuprins între 90 şi 110 grade al trunchiului.

  • Reglarea braţelor scaunului de birou

Un scaun de birou ergonomic bine ales vine cu o pereche de braţe moi şi reglabile.

Braţele scaunului de birou ar trebui să-ţi permită un unghi al braţelor de 90 de grade şi, neapărat, trebuie să vină cu suport pentru coate.

  • Şezutul scaunului de birou

Un alt aspect important în alegerea unui scaun de birou îl reprezintă şezutul scaunului.

Un scaun de birou bine ales vine cu un şezut, care permite să te mişti cu lejeritate în el.

Ca să înţelegi, un scaun de birou, pentru a-ţi oferi confort, trebuie să vină cu un şezut cu cel puţin 2,5 cm (pe fiecare parte) mai mare decât urma lăsată de şoldurile şi coapsele tale.

De asemenea, perna scaunului de birou trebuie să fie cât mai moale, pentru a-ţi permite o poziţie confortabilă pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Scaune de birou recomandate

Ţinând cont de detaliile oferite mai sus, ne-am gândit că ţi-ar ajuta, dacă am face pentru tine o selecţie de scaune de birou de calitate, ergonomice.

Aceste scaune, pe lângă calitatea desăvârşită, îţi propun şi un raport calitate/preţ excelent!

Scaun de birou OFF 907 este un scaun de birou ergonomic, care vine cu o tapiţerie cu mesh, asigurând astfel circulaţia îmbunătăţită a aerului.

 

Scaunul de birou OFF 907 vine cu suport lombar pentru o poziţie ergonomică la birou şi piston pe bază de gaz, care face mai facilă reglarea pe verticală a înălţimii şezutului de la 49 de cm la 59 cm, şi a înălţimii totale de la 115 cm şi 125 cm .
Şezutul scaunului are adâncimea de 46 cm şi lăţimea de 46 cm.
Pentru un plus de confort, tetiera scaunului este tapiţată cu înlocuitor piele.
Scaun de birou OFF 914 este un scaun potrivit pentru orice tip de birou- de acasă sau de la serviciu.

Şezutul acestui scaun este fabricat din stofă, iar spătarul este confecţionat din mesh, care ajută în păstrarea unei temperaturi optime corporale.

Spătarul scaunului de birou OFF 914 are formă ergonomică, menit să susţină integral coloana vertebrală, iar tetiera este căptuşită cu burete moale pentru un plus de confort.

Nu mai sta pe gânduri!

Dacă ai nevoie de un scaun de birou nou, acum ştii cum să faci alegerea cea mai bună. Spor la cumpărături!

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.