Festivalul Ambasadelor de obicei dureaza aprox 4 zile si este reprezentat de o multime de evenimente si expozitii ale fiecarei culturi de pe mapamond, incercand sa scoata in evidenta autenticul romanesc. Este unul dintre cele mai importante evenimente culturale  si cand spunem cultura ne referim la orice tip de cultura exprimata prin:prin haine, mancare, muzica, dans, festivitati. Cultura ne apropie.

Festivalul Ambasadelor in ochii nostrii, Fetecustil.ro, targeteaza cooperarea culturala, care propune publicului un periplu imaginar al varietatii culturale a Terrei.

Proiectul este o initiativa nascuta din dorinta de a transforma Bucurestiul intr-o capitala multiculturala.

Festivalul Ambasadelor deschide poarta catre alte culturi si este un punct de reper pentru comunitatea diplomatica din tara. Totodata poate fi considerat un promoter al cultural ce are loc in Capitala tarii, Bucuresti.

Reclama

Festivalul Ambasadelor, intitulat in anul 2017 ”ONE WORLD”, dupa cum deja va obisnuit, va avea in continuare ca obiectiv promovarea artei tarilor din lume, printr-o serie de experiente culturale si descoperiri care depasesc granitele continentale.

Ce se intampla la acest Festival Ambasadelor?

Capitala se transforma intr-o destinatie multiculturala, cu expo pentru arta folclorica reinterpretata intr-un spirit contemporan, scotand in evidenta obiceiuri culturale ale mapamondului autentice.

Puteti merge la acest eveniment pentru a vedea expozitiile, spectacolele, filmele, atelierele, gastronomie a fiecarei culturi si minoritati adunate la Bucuresti.

Ce mai poti vedea?

  • spectacole de muzica si dans din categoria word music, world dances,
  • standuri de prezentare ale ambasadelor si partenerilor participanti
  • degustari de preparate culinare din bucataria internationala.

Mic Istoric Festival al Ambasadelor

Editia 2020 Festivalul Ambasadelor

4 Octombrie 2020

 

Editia 2015 Festivalul Ambasadelor

Prima editie a FESTIVALULUI AMBASADELOR “Open your Culture”: o calatorie in jurul lumii din propriul oras, intre 1-5 Septembrie 2015
Editia 2016 Festivalul Ambasadelor
A doua editie a FESTIVALULUI AMBASADELOR „Open your Culture”: exploreaza lumea din propriul oras, 29 august – 4 septembrie 2016
Mai multe detalii si programul complet pe..world-experience . ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.