Perioada în care orice fată începe să apeleze la produsele de curăţare ale tenului este marcată de perioada adolescenţei, când, evident, apar primele semne ale acneei.

Desigur, la vârsta adolescenţei nu putem vorbi despre o rutină de îngrijire a tenului, ci vorbim despre câteva produse de curăţare folosite după ureche, în mod uzual sau, mai rău, când se aduce aminte.

Unele dintre cele mai populare produse de curăţare a tenului în rândul adolescenţilor sunt săpunurile de faţă cu sulf pentru acnee, care uşor, uşor, încep să fie însoţite de multe alte tipuri de astfel de produse- loţiuni tonice, geluri sau spumă de curăţare, geluri pentru pete şi coşuri s.a.m.d.

Odată cu trecerea timpului, tinerele domnişoare încep să realizeze că, de fapt, cele mai importante produse în îngrijirea tenului sunt produsele potrivite tenului lor şi potrivite, în acelaşi timp, problemelor cu care tenul lor se confruntă!

Reclama

De asemenea, când creştem învăţăm că trebuie să ne creăm o gamă întreagă de produse, pentru îngrijirea tenului.

O gamă care să cuprindă produse de curăţare, de tonifiere, de hidratare şi, cel mai important lucru pentru o îngrijire eficientă este regularitatea cu care ne folosim de aceste produse.

Doar pentru că te dai o dată pe lună cu gelul de curăţare pe faţă, asta nu înseamnă că ai avut grijă de tenul tău.

Dimpotrivă, arată doar că fie este slab informată, fie eşti total dezinteresată când vine vorba de tinereţea, frumuseţea şi sănătatea tenului tău.

Oricare dintre variante ar fi valabilă, sfatul nostru este acelaşi- fă o schimbare, ai mai multă grijă de tenul tău!

Probabil că prea puţini ştiu lucrul acesta, însă pentru a vedea rezultatele oferite de un produs de îngrijire, este nevoie de un tratament de minim 40 de zile.

De ce? Pentru că acesta este timpul de care au nevoie celulele tale pentru a se reface.

 

Învaţă să-ţi îngrijeşti tenul în mod corect

S-a înţeles deja că o îngrijire corectă a tenului, presupune o rutină bine pusă la punct, care să atingă toate nevoile pe care le ridică pielea noastră.

În cele ce urmează, nu facem decât să vă expunem o rutină corectă de îngrijire a tenului, care se aplică indiferent de produsele pe care alegeţi să le utilizaţi.

Spunem asta, pentru că sunt multe persoane care aleg să se conformeze, spunând că nu se îngrijesc de tenul lor, din simplul motiv că nu deţin banii necesari pentru a achiziţiona produse scumpe.

Nici nu este nevoie să te foloseşti de produse cosmetice scumpe, pentru a spune că ai avut grijă cum trebuie de tenul tău!

Poţi apela chiar şi la tratamente de tip naturist, preparate în casă. Important este să te ţii de rutina pe care ţi-o sugerăm.

Înainte de a începe, îţi spunem atât- un ten bine îngrijit, trebuie să fie curăţat, hidratat constant, dar niciodată în exces!

O curăţare a tenului în exces, îi dăunează! Aşadar, acordă-i atenţie dimineaţa şi seara, nu mai des!

Rutina de îngrijire a tenului încadrează următoarele etape

1. Curãtare

Prin curăţare înţelegem folosirea unui demachiant ( dar numai în cazul în care ai purtat machiaj în acea zi), urmat de utilizarea unui gel sau spume de curăţare.

Cine foloseşte numai demachiant şi crede că a făcut o treabă bună, se înşeală.

Demachiantul nu trebuie să rămână pe faţă, de aceea, se apelează la gelul sau spuma de curăţare!

2. Tonifiere

Tonifierea presupune folosirea unei loţiuni tonice, recomandat e să fie fără alcool.

Prin tonifiere reuşeşti să oferi tenului tău o hidratare uşoară, benefică, care te va elibera de senzaţia de piele uscată şi strânsă, ” care ţine”.

De asemenea, lotiunea folosită pentru tonifiere are rol şi în curăţarea în profunzime a tenului, astfel eliminându-se şi ultimele rămăşiţe de reziduuri.

3. Hidratare

O etapă foarte importantă în îngrijirea tenului este hidratarea pielii.

Aceasta este un ajutor de tip externeste foarte importantã deoarece reprezintã ajutorul exter, pe care trebuie să-l oferi neapărat pielii tale.

Exceptând persoanele care se confruntă cu probleme serioase la nivelul epidermei, persoane care au nevoie de internevii profesionale, ceilalţi dintre noi suntem cu toţii expuşi procesului de îmbătrânire.

Proces care îşi lasă amprenta vizibil asupra tenului nostru şi care e accelerat fie de regimul alimentar al fiecăruia, de razele ultraviolete, de fumat, alcool sau oboseală, stres s.a.m.d.

De asemenea, că tot am adus vorba de razele ultraviolete , pentru îngrijirea tenului se recomandă şi utilizarea unor creme cu factor de protecţie solară, de fiecare dată când ne expunem la soare, indiferent că ne aflăm în sezonul de primăvară, vară, toamnă sau iarnă!

Dacă tot vorbim despre hidratare, trebuie menţionat faptul că pielea din jurul ochilor are nevoie de mult mai multă îngrijire specială faţă de restul feţei.

Aceasta din cauză că pielea din jurul ochilor este mult mai fină, mai subţire şi nu există glande sebacee în acea zonă.

De asemenea, atunci când îţi alegi produsele de hidratare este recomandat să alegi ceva care să se potrivească tipului tău de ten şi să corespundă nevoilor tale.

De exemplu, un ten mixt este extrem de pretenţios, din cauza sebumului în exces găsit în zona T şi din cauza pielii foarte uscate din zona nasului şi gurii.

Reguli de igienã personalã de care trebuie sã ţinem cont în îngrijirea tenului

Atunci când urmărim să avem grijă de tenul nostru nu înseamnă că dacă investim bani în produse şi le aplicăm pe faţă, după cum ne spun instrucţiunile, facem şi-o treabă bună.

 

În îngrijirea tenului joacă un rol foarte important şi igiena personală.

De aceea, în cele ce urmează îţi sugerăm câteva aspecte, care ţin de igiena persoanală şi pe care ar trebui să le ai în vedere.

  1. Prosopul cu care îţi ştergi faţa şi perna pe care dormi, trebuie să fie ale tale şi numai ale tale! Nu le împarţi cu altcineva şi mai ales, nu-ţi lăsa animalele de companie să doarmnă pe ele. De asemenea, ai grijă să le schimbi periodic, la intervale mici de timp!
  2. Cosmeticele şi produsele pentru faţă, care iau contact direct cu tenul (balsamuri, creme, rujuri, dermatografe, rimel s.a.), nu se împrumută niciodată!
  3. Dacă ai mâinile murdare, ţine-le departe de faţă întotdeauna.
  4. Iarna, când porţi căciulă, ai grijă s-o speli des, pentru că uneori îţi alunecă pe frunte şi, dacă nu e curată, te iriţi şi te poţi confrunta, ulterior, cu probleme mult mai serioase.
  5. Dacă atunci când îţi aplici fondul de ten pe faţă, nu te foloseşti de bureţel sau pensulă, atunci trebuie să îl aplici într-un anume mod. Mai întâi acoperă zonele curate, fără acnee sau altă problemă şi abia apoi treci la zonele cu probleme. Imediat după aplicarea fondului de ten, spală-te bine pe mâini.
  6. Pentru un ten curat şi sănătos se recomandă ca instrumentele de make-up să fie curăţate şi spălate periodic. Dacă ai instrumente speciale pentru produse cremoase, acestea se recomandă să fie curăţate după fiecare utilizare, altfel prind praf şi murdărie.

Produse cosmetice recomandate pentru îngrijirea tenului

În cele ce urmează îţi prezentăm câteva produse cosmetice pentru îngrijirea tenului, produse recomandate chiar şi de specialiştii în dermatologie.

PELLE PURĂ– Ulei din arbore de ceai din melaleuca pentru ten matur

Este un ulei cu proprietăţi benefice pentru îngrijirea tenului imbratranit, ajutând foarte mult în îndepărtarea impurităţilor de la nivelul pielii ( la suprafaţă şi în profunzime).

Acest produs conţine ulei de Melaleuca alternifolia, plantă cunoscută şi sub denumirea de Tea Tree ( arborele de ceai) şi care este cultivată în Australia.

Acest ulei de arbore de ceai se poate utiliza direct pe pielea ridată sau se poate adăuga sub formă de câteva picături în crema de zi obişnuită.

Acest ulei este recomandat persoanelor cu un ten mixt, cu tendinţa de îngrăşare, iar zona de aplicare este zona predispusă la probleme.

Modul de utilizare este simplu: se aplică 2-3 picături, de mai multe ori pe zi, şi se masează uşor tenul şi pielea care este afectată; de asemenea, se pot adăuga şi câteva picături din crema de utilizare zilnică; este recomandabil să se evite zonele delicate, cum ar fi ochii.

LIPEX L’SENS – ACID HIALURONIC – CREMA DE FAŢĂ PENTRU NOAPTE, SUPER-NUTRITIVĂ, ANTIRID

Acidul hialuronic este substanţa cea mai utilizată în tratamentele cosmetice, datorită faptului că prezintă calităţi de lifting foarte puternice.

Tratamentul cu acid hialuronic redă tonusul sănătos pielii, făcând ca ridurile să se diminueze şi să dispară.

Este un tratament care se utilizează pe timpul nopţii şi prezintă efecte uimitoare datorită ingredientelor atent selecţionate – flori albe, Lipex, care oferă pielii moliciune, catifelare, şi acidul hialuronic, care hidratează şi ameliorează aspectul epidermei.

Această cremă se recomandă tuturor persoanelor, fiind potrivită pentru toate tipurile de piele, iar zona de aplicare este zona gâtului şi a feţei.

ACID GLICOLIC – MASCĂ PEEL-OFF CU ACID GLICOLIC ŞI EXTRACT DE FRUCTE

Este vorba despre o mască practică, care se aplică o dată sau de două ori pe săptămâna şi este ideală pentru îndepărtarea impurităţilor şi celulelor moarte de la nivelul tenului.

Formula pe bază de extracte de fructe şi acid glicolic are un efect exfoliant puternic şi activ, care lasă tenul cu un aspect luminos, uniform.

Se recomandă tuturor tipurilor de ten, cu menţiunea să se evite zona din jurul ochilor.

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.