Merele în definitiv, sunt unele dintre cele mai apreciate fructe de pe la noi, locuitorii acestei ţări consumându-le încă din cele mai vechi timpuri.

Mărul este un fruct bogat în vitamine. Un măr îţi asigură resurse serioase de vitamina A, B, C, D şi E. De asemenea, este bogat şi în oligoelemente şi minerale-potasiu, magneziu, sodiu s.a.m.d.

Şi dacă asta nu e suficient, află că merele îţi oferă antioxidanţi şi substanţe active.

Motivul pentru care merele sunt considerate fructul ideal în curele de slăbire este unul simplu. Acestea sunt considerate alimente care vin cu calorii negative.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că după ce ai mâncat un măr, organismul tău consumă mai multe calorii pentru a metaboliza un măr. Consumul de calorii puse în joc de organism depăşeşte numărul caloriilor propriu-zise aduse de un măr.
Reclama

De aceea, merele sunt fructe cu calorii negative. Dincolo de asta, merele au în conţinutul lor şi substanţe care prezintă un rol de activare şi accelerare ale proceselor de slăbire.

Înainte de a-ţi dezvălui dieta minune, care te ajută să slăbeşti 10 kg numai în 7 zile, lasă-mă să-ţi dezvălui câteva dintre beneficiile aduse de consumul de mere organismului nostru.

Beneficiile propuse de consumul de mere

 • Merele te ajută să scazi colesterolulÎn urma unor studii, s-a ajuns la concluzia că dacă consumi mere în mod regulat, atunci ajungi să prezinţi un risc mult mai mic de a te confruntă cu hipercolesterolemia.
  Responsabilă pentru acest fapt este pectina. Pectina este un antioxidant prezent în măr.
 • Consumând mere ai grijă de inima ta 

S-a efectuat un studiu în Iowa, SUA, care a constat în monitorizarea a peste 34 000 de femei, pe parcursul a 20 de ani. Aceste femei au fost îndemnate să consume în mod regulat mere.

Astfel, la finalul studiului s-a concluzionat că merele au, cu adevărat, capacitatea de a reduce stresul oxidativ şi de a reduce şi colesterolul. Asta însemnând crearea şi păstrarea unui mediu propice pentru o inimă sănătoasă.

Îţi recomand să consumi merele în formă proaspătă. Aşa sunt cele mai sănătoase! Atunci când coci sau fierbi merele, acestea îşi pierd din proprietăţile lor benefice.

În cazul în care alegi să le consumi sub formă de suc, la fel- pierzi foarte multă fibră din măr.

De asemenea, dacă până acum când consumai un măr, înainte de toate îl decojea-i, nu o mai face! Coaja de măr este foarte bogată în vitamine şi antioxidanţi.

 • Dacă ai probleme cu constipaţia, mănâncă un măr 

Datorită conţinutului de fibre vegetale şi apă pe care o conţin, merele sunt un remediu eficient împotriva constipaţiei.
Pentru că sunt nişte fructe acide, specialiştii în nutriţie nu recomandă consumul de mere dimineaţă pe stomacul gol. În restul zilei, poţi consuma mere pe post de gustare între mese.

 • Merele ajută şi în reglarea glicemiei 

Un lucru pe care îl găsesc interesant despre mere este faptul că prezintă un puternic efect de reglare a glicemiei. De aceea, mărul este unul dintre fructele indicate în bolile metabolice, boli ca diabetul.

Aşa că, dacă ai precedente de diabet în familie, atunci, consumă cât mai multe mere pentru a-ţi reduce riscul de dezvoltare a bolii.

 • Merele ajută la detoxifierea colonului şi organismului

Despre mere ar trebui să ştim cu toţii că au efecte puternice detoxifiante. Asta face ca merele să fie foarte utile atunci când vrem să ne supunem unei cure de detoxifiere cu fructe.

Consumând mere în mod regulat îţi detoxifici colonul. Pentru asta sunt responsabile vitaminele, fibrele, mineralele şi apă prezente în fructul măr.

De asemenea, mărul participă şi la detoxifierea organismului, tot datorită conţinutului de vitamine, minerale şi olioelemente, dar şi prin conţinutul crescut de antioxidanţi.

 • Merele au grijă de imunitatea ta 

Mai ţii minte când erai mic şi răcit, iar mama ta îţi dădea fructe să mănânci, în special mere? Acum afli şi de ce! Pentru că mărul este un fruct ideal pentru perioadele de convalescenţă.

Acest lucru se aplică atât în cazul adulţilor, cât şi în cazul celor mici. Mărul este un fruct care nu numai că ajută organismul să se reface după boală, dar ajută şi la creşterea imunităţii. Astfel, infecţiile sunt ţinute la distanţă.

Ştiaţi că mărul prezintă şi proprietăţi anticancerigene? 
 • Merele te menţin tânăr 

Merele te ajută şi în lupta împotriva îmbătrânirii. Prin conţinutul bogat în vitamine şi minerale, în special vitamina C, care este indispensabilă păstrării tinereţii pielii, merele sunt fructe pe care vrei să le ţii în jurul casei, dacă îţi doreşti o tinereţe fără bătrâneţe.

 • Merele – utile în curele de slăbire 

Aşa cum îţi spuneam, merele sunt considerate fructe cu calorii negative şi totodată au acele tipuri de grăsimi care au rolul de a scoate moleculele grase din depozite.

Aşa se face că merele fac parte din categoria alimentelor indispensabile în curele de slăbire nerestictive.

Şi pentru că tot a venit vorba despre rolul merelor în dietele de slăbire, zic să discutăm despre dieta care te ajută să dai jos 10 kg în 7 zile!

Dieta minune, care te scapă de 10 kg în 7 zile. Descoper-o! 

Pro:

-Este accesibilă din punct de vedere al banilor
-Uşor de urmat
-Promite slăbire rapidă
-Detoxifiaza

Contra:

-Periculoasă pentru cei cu suferinţe gastrice
-Este restrictivă

Meniul zilnic al curei 

Ziua 1:

 • Micul dejun: 2 mere. 
 • Gustare: un fresh de mere sau un măr proaspăt. 
 • Prânz: grătar de pui/peste/curcan cu garnitură de legume sau salată. Nu se consumă pâine. 
 • Gustare: un măr proaspăt. 
 • Cină: o porţie de supă de pui. Nu este permis să se consumă pâine. 

Ziua 2:

 • Micul dejun: 2 mere. 
 • Gustare: un iaurt. 
 • Prânz: o salată mare cu sau fără brânză. Nu este permis consumul de pâine. 
 • Gustare: un măr. 
 • Cină: supă de legume (fără carne). Nu este permis consumul de pâine.

Ziua 3:

 • Mic dejun: un măr ras cu 2 morcovi raşi. 
 • Gustare: un iaurt.
 • Prânz: supă de legume. Nu este permis consumul de pâine.
 • Gustare: un măr.
 • Cină: supă de legume. Nu este permis consumul de pâine. 

Ziua 4:


În cea de-a patra zi, ai voie să consumi numai salată de mere rase cu morcovi raşi. Pentru o astfel de salată ai nevoie de 2 morcovi şi un măr.

 În cea de-a patra zi ai voie să serveşti câte mese îţi doreşti. Singura regulă e să nu consume pâine deloc! 


Ziua 5:– coincide cu ziua 3
Ziua 6: – coincide cu ziua 2
Ziua 7:– coincide cu ziua 1.

Urmează această dietă şi vei fi uimită să descoperi că în numai o săptămână reuşeşti să pierzi toate kilogramele nedorite.

 

 

Daca ti-a placut articolul da-mi un

2 COMENTARII

 1. Dieta de 7 zile cu mere. pare a fi ușor de ținut,însă care sunt cantitățile care trebuie consumate?Un măr poate avea 150 g ,dar și 280g,la fel și morcovul ori legumele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.