Multe dintre noi, femeile, tindem să uităm că rolul make-up-ului este să ne înfrumuseţeze, însă prin mijloace subtile fizionomia.

Prin machiaj trebuie să urmărim îmbunătăţirea condiţiei tenului nostru, obţinerea simetriei feţei şi, nu în ultimul rând, trebuie să căutăm să reliefăm cele mai frumoase trăsături ale chipului nostru.

Machiajul de zi cel mai reuşit este machiajul de zi natural. Nu vreau, însă, să fiu greşit înţeleasă.

Când spun machiaj de zi natural, nu vreau să înţelegi că ceea ce-ţi propun este un machiaj bare face, aşa cum vedem în reclamele glossy pentru produsele cosmetice.

Reclama

Machiajul pe care îl tot vedem în aceste reclame şi pe care multă lume îl confundă cu un machiaj de zi natural, este unul care propune un ten puţin lucios, cu sprâncene cât mai apropiate de forma lor naturală, în vreme ce la nivelul buzelor întâlnim doar un gloss.

Iar când spun machiaj de zi, asta înseamnă că vorbim despre un ten matifiat, pe care vrei să-l păstrezi astfel întreagă zi.

Nu-ţi face griji, pentru tipul ăsta de machiaj nu ai nevoie de foarte multe produse de make-up. Tocmai de aceea, întotdeauna am zis că este machiajul pentru care nu ai nevoie de mai multe decât de o trusă de machiaj de bază.

Trusa trebuie să vină echipată cu un fond de ten bun, o pudră pentru faţă, o paletă de farduri neutre şi, desigur, un ruj roşu, care îţi va fi suficient.

Pentru zona ochilor, îţi recomand să foloseşti întotdeauna un contur maron. Aplică-l pe linia genelor superioare şi astfel vei reuşi să-ţi evidenţiezi foarte bine privirea.

Pentru că tot vorbim despre make-up-ul ochilor, trebuie să fac o precizare. Multe femei fac o greşeală colosală- consideră că eyeliner-ul lichid se potriveşte într-un fel sau altul acestui look de zi.

Nimic mai greşit! Renunţă la eyeliner, dacă urmăreşti să porţi un make-up de zi, natural. În schimb, poţi apela la mascara maro sau negru.

 

De asemenea, dacă ai de ales dintre o periuţă de mascara pentru volum şi una pentru alungire, alege-o pe cea din urmă. Făcând această alegere, vei obţine look-ul dorit

În cele ce urmează, propun să parcurgem împreună paşii pe care trebuie să-i urmezi, pentru a te bucura de un machiaj de zi perfect, care conferă tenului un aspet sănătos şi care reuşeşte să-ţi evidenţieze în mod finuţ trăsăturile.

Înainte de toate, ai grijă să-ţi pregăteşti tenul pentru machiaj

Indiferent de ceea ce ţi s-a spus până acum, orice machiaj se începe acordându-ţi câteva momente pentru o demachiere.

Foloseşte o loţiune micelara şi aşa poţi fi sigură că ai un ten curat, lipsit de sebum, care nu a suferit niciun fel de modificare la nivelul de pH.

După ce te-ai asigurat că tenul este curat şi pielea îţi arată că e tonifiată, atunci a venit momentul să aplici un primer pentru faţă.

Acesta are rolul de a asigura aderenţa perfectă a produselor de make-up. De asemenea, tot primerul pentru faţă este responsabil pentru menţinerea intactă a make-up-ului pe toată durata zilei.

Dacă ai un ten gras, atunci acest pas este obligatoriu. Astfel, vei scăpa de aspectul uşor gras al tenului, care se instalează la nu mai mult de o ora de la finalizarea machierii.

Machiajul tenului. Echipează-te cu fond de ten, pudră şi blush

După ce ţi-ai pregătit tenul şi l-ai îngrijit, acum a venit momentul în care aplici fondul de ten. Eşti liberă să alegi oricare dintre fondurile de ten preferate.

Important este să fie un fond de ten de calitate şi care să corespundă nevoilor tenului tău.

Un lucru de care trebuie să ţii cont atunci când cauţi să-ţi alegi un nou fond de ten este uniformizarea nuanţei acestuia.

Aşa îţi poţi da seama dacă ai găsit un fond de ten de calitate, care răspunde tuturor nevoilor tenului tău.

Pasul următor, după aplicarea fondului de ten, constă în aplicarea unui strat finuţ de pudră. Alege o pudră care nu îţi încarcă prea mult faţa.

O astfel de pudră reuşeşte să fixeze cel mai bine fondul de ten, fără a-i da voie să se strângă în pliurile feţei. Aşa reuşeşti să eviţi un lucru care este destul de inestetic.

Un mic pont pe care ţi-l pot oferi este că obţii rezultatele cele mai bune, dacă pentru aplicarea produselor de make-up apelezi la pensule de machiaj profesioniste.

Dacă nu poţi beneficia de toate, măcar pe cele importante încearcă să le ai- pensula dom de pudră şi pensula de blush.

Ce a mai rămas de menţionat este gama cromatică a blush-ului. În aceasta trebuie să incluzi şi finish-ul produsului ales.

Dacă urmăreşti să dai o allura sanatatoasa feţei tale, atunci alege nuanţele de roz sau corai, nuanţe foarte discrete şi finuţe.

În ceea ce priveşte finish-ul blush-ului să ştii că nu există reguli de urmat. Trebuie să ţii cont de un singur lucru- întotdeauna să pară natural!

Pentru ochi alege nuanțe neutre, creion maro & mascara

Când ajungi la machierea ochilor este întotdeauna bine să alegi varianta unei palete de farduri în nuanţe neutre. Acelaşi lucru te sfătuiesc să-l faci şi în ceea ce priveşte sprâncenele.

Atunci când îţi machiezi sprâncenele, încearcă să nu exagerezi, pentru că totul va arăta nenatural şi, poate, chiar şi penibil. Aşa că nu le colora și/sau contura prea intens.

După ce termini cu sprâncenele, vine rândul ochilor. Poţi începe prin a aplica un fard de bază de la linia sprâncenelor până la cea a genelor.

Caută ca nuanţa fardului folosit să fie cât mai apropiat de culoarea tenului. Ca sugestie, poţi încerca o nuanţă de caramel combinată cu un fard alb.

Te sfătuiesc să alegi farduri mate întotdeauna pentru un machiaj de zi.

După asta, a venit rândul pleoapei mobile. Aici, aplică o nuanţă de maron deschis şi estompeaz-o în pliul ochiului.

Pentru a da adâncime şi profunzime privirii, poţi aplica o nuanţă de brun închis pe care s-o întinzi de la mijlocul pleoapei spre exterior.

Mai departe, subliniază linia genelor în mod finuţ cu un creion maro. Nu apăsa! După asta, folosindu-te de o pensulă blender estompează linia trasată.

În final, peste, treci cu nuanţă de brun închis folosită în machiajul ochilor. Apoi, nu-ţi mai rămâne de făcut nimic în afară de datul cu rimel a genele superioare

Pasul final. Machiajul buzelor

După ce ţi-ai machiat ochii, tot ce-ţi mai rămâne de făcut pentru o obţine un look de zi incredibil, este să-ţi machiezi buzele.

Dacă doreşti ca machiajul buzelor să reziste timp îndelungat, înainte de a aplica rujului, poţi să te foloseşti de un creion de buze în nuanţă naturală pentru a le umple.

Rujul va adera mult mai bine şi machiajul va rezistă mai mult.

Dacă, însă eşti pe fugă şi timpul nu-ţi permite să faci asta, atunci poţi numai să aplici un ruj în nuanţe naturale- rose sau mocha- peste care să aplici un gloss pentru strălucire şi eşti gata!

Machiajul de zi este unul simplu, care nu-ţi răpeşte mult timp şi care îţi oferă ceea ce îţi doreşti- şi anume un ten impecabil şi un chip superb.

Personal, ador machiajul de zi natural pentru că este oricând ideal- şi în dimineţile grăbite, dar şi în dimineţile pline de calm şi frumos. Numai 5 minute şi eşti superbă!

Dacă ai nevoie de inspiraţie, îţi las mai jos două tutoriale, care ştiu că-ţi vor fi de folos.

https://youtu.be/dG2Q0wVYr9Q

https://youtu.be/tRQTmnjpk8U

 

 

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.