Un creion de sprâncene bun face adevărate minuni. Dacă îl ai, nici nu vei avea nevoie de prea mult machiaj.

De atâta ai nevoie, pentru a arăta incredibil de bine. De nişte sprâncene frumoase, cu aspect natural, care să reuşească să-ţi accentueze trăsăturile fetei şi să-ţi pună privirea plină de expresivitate în evidenţă.

Desigur, acesta este un truc de frumuseţe care reuşeşte numai doamnelor şi domnişoarelor, care ştiu să aleagă creionul de sprâncene potrivit pentru ele.

Rolul sprâncenelor în fizionomia feței

Dacă până acum le tratai cu uşoară indiferenţă, de acum, îţi garantez că vei da mult mai multă atenţie sprâncenelor tale.

Reclama

Acestea joacă un rol foarte important în simetria şi frumuseţea feţei noastre. Cele care încă consideră că machiajul sprâncenelor este doar un moft al make-up artiştilor, care urmăresc să facă un ban în plus, se înşeală.

Cercetătorii de la Universitatea Lethbridge din Canada au întocmit chiar şi un studiu, în urma căruia s-a descoperit că sprâncenele sunt, de fapt, mai importante chiar şi decât ochii, atunci când vrei să faci impresie bună.

Acest studiu a presupus următorul exerciţiu: participanţii au fost îndemnaţi să recunoască 25 de celebrităţi, în urma vizualizării a două seturi de fotografii.

Primul set a constat în 25 de fotografii în care vedetele nu prezentau sprâncene, iar cel de-al doilea set cuprindea 25 de fotografii în care vedetele nu aveau ochi.

Rezultatul a fost unul uimitor!

Oamenii au putut recunoaşte mult mai uşor vedetele după pozele în care acestea aveau sprâncene, dar nu şi ochi, decât au putut recunoaşte după pozele în care acestea aveau ochi, dar nu şi sprâncene.

Concluzia în urmă acestui studiu este unul destul de simplu şi evident! Sprâncele sunt mult mai importante decât sunt ochii în ansamblul feţei noastre.

Eşti sigură că ţi-ai ales creionul de sprâncene potrivit?

Nu orice creion de sprâncene ţi se potriveşte, doar pentru că i se potriveşte celei mai bune prietene de-ale tale.

Alegerea creionului de sprâncene se face în funcţie de câteva criterii. Astfel, alegerea acestuia depinde în mare parte atât de tonul pielii tale, cât şi de culoarea părului tău.

În mod evident, creionul de sprâncene care se potriveşte doamnelor şi domnişoarelor cu părul negru, nu se potriveşte celor cu părul blond, şaten sau roşcat.

Tocmai de aceea, este foarte important să ştii cum să-ţi alegi creionul de sprâncene potrivit pentru tine.

Specialiştii în make-up ne recomandă ca întotdeauna când ne alegem un creion pentru sprâncene, să optăm pentru unul care vine într-o nuanţă cu un ton mai deschis sau mai închis ( în funcţie de caz) decât culoarea pielii şi a părului nostru.

Pentru a face lucrurile şi mai clare şi simple pentru tine, am strâns câteva sfaturi de la specialişti. Ţi le dezvăluim în continuare.

Creion de sprâncene pentru cele cu păr blond

Dacă culoarea părului tău este blondă, atunci ţi se recomandă un creion de sprâncene care să vină într-o nuanţă mai închisă decât părul.

Făcând această alegere, vei reuşi să-ţi defineşti mult mai bine trăsăturile şi să-ţi pui în valoare ochii.

Ţine minte să alegi întotdeauna nuanţele calde, care să vină în completarea naturală a culorii părului.

 

Dacă eşti brunetă, alege astfel:

 

Eşti şatenă? Hai să-ţi spun ce creion de sprâncene ţi se potriveşte

Dacă eşti o femeie şatenă, cu ochii deschişi la culoare, atunci ţi se recomandă cu căldură un creion de sprâncene, care să vină într-o nuanţă mai închisă decât părul. Astfel, îţi vei contura trăsăturile foarte bine.

În cazul în care ochii îţi sunt mai închişi la culoare, atunci optează pentru un creion ceva mai deschis.

Importantă este şi culoarea ochilor!

În alegerea unui creion de ochi, nu este suficient să cauţi să-l asortezi numai cu părul. La fel de importante sunt şi culoarea pielii şi a ochilor.

Să-ţi dau un exemplu! Dacă ai o piele albă, care prezintă subtonuri roz, iar tu eşti roşcată, atunci nu ţi se recomandă să alegi un creion care să vină în aceeaşi culoare cu cea a părului.

Astfel, nu vei face decât să capeţi un aspect de portocală. Cel mai potrivit, în acest caz, este un creion de sprâncene în nuanţe de cenuşiu.

Este pentru prima dată când foloseşti un creion de sprâncene? Iată câteva sfaturi

Dacă este pentru prima dată când intenţionezi să foloseşti un creion de sprâncene, atunci ai nevoie de câteva sfaturi, care să te ajute să-l foloseşti corect. Ţi le prezint în cele ce urmează.

 • Ai grijă de sprâncenele tale

  Înainte să te avânţi în folosirea creionului de sprâncene, e nevoie să petreci puţin timp pentru a te asigura că acestea sunt îngrijite cum trebuie.

  Cel mai bine este să-ţi alegi o zi din săptămână pentru a elimina firele de păr aleatorii, astfel redobândind forma ideală a sprâncenelor tale. Pentru acest lucru nu ai nevoie decât de o pensetă bună.

 •  Ascute creionul înainte de utilizare

  Înainte de a folosi creionul de sprâncene, trebuie să te asiguri că acesta este foarte bine ascuţit şi curat. Altfel, te vei alege cu sprâncene machiate stângaci.

 • Utilizarea propriu-zisă a creionului

  Atunci când începi să foloseşti creionul, trebuie să începi cu zona cea mai groasă a sprâncenelor tale; adică zona cea mai apropiată nasului.

 

 • Umple golurile din sprâncene folosindu-te de creion

Rolul creionului pentru sprâncene, printre altele, este să creeze iluzia unor fire de păr, care, în realitate, nu sunt acolo.

Niciodată să nu trasezi o linie bine definită , pentru că astfel sprâncenele tale nu vor avea deloc un aspect natural.

De aceea, atunci când aplici creionul de sprâncene, încearcă să faci mişcări dese şi scurte. Astfel, îţi vei contura sprâncenele.

De asemenea, încearcă să eviţi să trasezi linii deasupra şi sub sprâncene, chiar dacă îţi doreşti foarte mult să obţii efectl de îngroşare.

În schimb, apelează la o pensula, care să te ajute să distribui uniform culoarea creionului.

Cel mai înţelept lucru ar fi să foloseşti un kit pentru îngrijirea sprâncenelor. Astfel de kituri includ, pe lângă creion, o pudră care să te ajute în definirea sprâncenelor.

De asemenea, această pudră are şi rolul de a face sprâncenele să arate mai natural.

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.