Epilarea, deşi este făcută frecvent fie cu ceară, fie cu aparatul epilator sau cu crema epilatoare, este un subiect destul de neplăcut pentru noi, femeile.
Procesul epilării este un adevărat chin şi ceea ce este deznadajduitor e faptul că efectul este destul de ineficient, durând foarte puţin.
Dacă acest chin ar putea dispărea într-o zi, ce-ai zice? Ce-ai zice dacă într-o zi te-ai epilă şi n-ar mai fi nevoi s-o mai faci încă o dată, apoi?
Soluţia se numeşte epilare definitivă şi, în mod evident, este o variantă pe care ar trebuie s-o iei numaidecât în calcul.
Asta mai ales dacă eşti una dintre aceste femei, care se confruntă cu o pilozitatea excesivă.
Dacă eşti sceptică în ceea ce priveşte epilarea definitivă, nu mai fi! Acest tip de epilare se bucură deja de foarte mare succes, pentru că este foarte practică, sigură şi este şi la modă!
Multe vedete internaţionale au apelat la această epilare. Dintre acestea le numim pe Kate Walsh, Eva Mendez şi Christina Aguilera.
Articolul de astăzi are menirea de a-ţi răspunde la toate posibilele întrebări legate de epilarea definitivă. Să începem, aşadar!
-
Ce este IPL şi ce efecte secundare există în urma acestei proceduri?
IPL-ul sau Intense Pulsed Light este un dispozitiv medical de ultimă generaţie, de fapt.
Acesta a fost special creat ca răspuns eficient în faţa problemelor de pilozitatee excesivă. Ulterior, în mod evident, acesta a fost preluat fără ezitări şi de estetica medicală.
Tratamentul IPL este unul care întotdeauna se face personalizat! În crearea unui tratament IPL se ţine cont de trei criterii importante: tipul pielii, culoarea epidermei şi, nu în ultimul rând, tipul firului de păr.
Odată stabilite aceste informaţii, sunt presetate în computerul aparatului. Astfel, se setează intensitatea razei IPL.
Pentru că foarte multe femei se tem să apeleze la acest tip de epilare, doar pentru că se tem de efectele secundare, trebuie spus că acestea nu există!
Desigur, în zona locală, pielea ta poate reacţiona în diferite moduri la tratament. Fie se poate înroşi, fie apare un uşor edem ( umflături).
Cert este că aceste simptome dispar în câteva ore de la încheierea tratamentului. În cazul în care ai o piele foarte sensibilă, nu te speria, efectele se pot prelungi la câteva zile.
-
Este epilarea definitivă un proces dureros?
Epilarea definitivă presupune un efect termic local destul de intens. De aceea, foarte multe persoane pun această întrebare legată de durere.
Răspunsul este unul simplu- gradul de sensibilitate al pielii la efectul termic este diferit de la persoană la persoană.
Asta înseamnă că şi efectul dureros diferă- se poate să nu se resimtă deloc sau se poate resimţi foarte puţin.
Acest tratament de epilare se face cu ajutorul unei lampe cu filtre incluse. Astfel, se dimineaza aproape total senzaţia de cald.
-
Tratamentul de epilare definitivă este repetitiv? Dacă da, de ce? Nu este definitivă?
Este adevărat, se recomandă ca tratamentul de epilare definitivă să fie reluat la un moment dat. Această repititivitate are loc pentru a surprinde şi celalalte fire de păr de pe o zona în faza anagena.
Trebuie ştiut că firele de păr pot fi surprinse în mai multe faze de creştere: anagena, telogena sau catagena.
Atunci când se efectuează tratamentul de epilare definitivă, recomandat este ca firele de păr din zonă să fi ajuns deja la faza de maturitate- anagena.
Numai în cazurile acestea, epilarea definitivă îţi oferă rezultatele dorite de tine. Rezultatele vor fi imediate şi eficiente, părul aflându-se în faza de maturitate, acesta nu va mai creşte după epilare.
-
Înainte de tratamentul IPL am voie să mă epilez? Cu cât timp înainte?
Creşterea părului de pe corp are trei etape, după cum ţi-am mai zis. Etapa de creştere, anagena, care este şi etapa optimă; telogena- etapa de regresie şi catagena- dormenda.
Perioadele de creştere a firelor de păr sunt foarte lungi. De exemplu, părul din zona coapselor şi de pe spate are un ciclu de creştere de 6 – 12 luni.
Părul din zona inighinala are un ciclu de creştere de 5 – 7 luni, iar cel din zona buzei superioarei are nevoie de 4 – 6 luni.
Pentru a surprinde părul în etapa de creştere activă, atunci acesta presupune că este nevoie de minimum două săptămâni de pauză după smulgere.
Cu cât a trecut mai mult timp de la ultima epilare, cu atâta tratamentul va fi mai eficient!
-
De câte şedinţe este nevoie pentru o epilare definitivă?
Răspunsul la această întrebare diferă în funcţie de zona pe care o epilăm. Asfel, în funcţie de zona, scăpăm de pilozitate procentual astfel:
– pentru picioare – 20% par în faza anagena . Asta presupune 6 şedinţe de tratament ce vor dura 6 luni ;
– pentru braţe -24% par în faza anagena, ceea ce înseamnă că vor fi 5-6 şedinţe de tratament ce vor dura aproximativ 5 luni;
– pentru faţă -36 % par în faza anagena . Astfel, se cer 4-5 şedinţe de tratament, pe parcursul a 5 luni;
– pentru zona inghinală -27 % par în faza anagena. Ceea ce înseamnă că vor fi 5-6 şedinţe de tratament pe parcursul a 5 luni.
Epilarea definitivă este un tratament de lungă durata, este adevărat. Însă, procentul de reuşită se situează între 78-93%.
-
Cât durează rezultatele epilării definitive?
Rezultatul tratamentului de epilare definitivă are o rezistenţă garantată de 6 luni de zile. Efectele dorite sunt vizibile încă de la prima şedinţă.
-
Care este preţul unei astfel de şedinţe de epilare?
Spre surprinderea multora, tratamentul de epilare definitivă nu este unul foarte costisitor. Făcând un raport ţinând cont de rezultatele excepţionale pe care le oferă, epilarea definitivă vine la un preţ avantajos.
Cinci şedinţe, adică un tratament de epilare integrală pentru picioare, poate ajunge la un preţ de 480 euro. Plata nu se face integral de prima dată!
Aceasta se face pe şedinţă, o dată la 4 săptămâni. Asta presupune o plată pe lună.
Învaţă să eviţi riscurile neplăcute ale epilării definitive!
Specialiştii vin în întâmpinarea nevoilor noastre, oferindu-ne un ghid complet pentru a ştii cum să prevenim consecinţele neplăcute a şedinţelor de epilare.
O primă regulă, care îţi asigură o mai mare eficienţă a tratamentului, presupune să te fereşti de folosirea cosmeticelor înainte de a merge la salon.
O a două regulă îţi cere să eviţi să te expui la soare sau căldură, imediat după tratament. Făcând altfel, rişti să te confrunţi cu iritaţii şi arsuri.
Alte indicaţii dinaintea epilării sunt:
-să se evite consumul medicamentelor precum cele cu steroizi sau cele pentru hormoni;
-se evită albirea pielii sau a părului corporal/facial cu minim 28 de zile înaintea tratamentului de epilare definitivă.
După tratament trebuie, de asemenea, să ţii cont de unele indicaţii. Cum ar fi să eviţi următoarele activităţi:
- să faci duş în primele 2 ore după o sesiune de tratament;
- să aplici pe zonele tratate produse cosmetice care au prea multe chimicale în compoziţie;
- băile fierbinţi sau sauna în primele 3-4 zile după un astfel de tratament;
- consumul băuturilor, al ţigărilor şi al preparatelor condimentate;
- să renunți la purtarea pieselor vestimentare mulate sau prea strâmte;
- sporturile sau activităţile care îţi provoacă transpiraţie excesivă sau încălzirea corpului;
- exfolierea prea dură.
De asemenea, sunt şi cazuri când nu poţi să apelezi la acest tratament deloc! Femeile însărcinate sau cele care alăptează nu trebuie nici să se gândească la aşa ceva.
La fel, nici persoanele cu părul cărunt nu sunt îndemnate să apeleze la astfel de tratamente. Lista continuă cu persoanele care suferă de afecţiuni ale pielii, diabet, cancer, dereglări hormonale, fotosensibilitate, epilepsie sau persoanele care au un bronz prea puternic.
Aşadar, când îţi faci programare?
În concluzie, epilarea definitivă este un tratament eficient, care te scapă de multele epilări neplăcute, care pot fi şi foarte costisitoare, dacă gândim pe termen lung.
Sunt de părăre că, atâta timp cât nu existe obstacole medicale, epilarea definitivă este un tratament pe care ar trebui să-l ia în considerare mai multe doamne şi domnişoare.
Tu când îţi faci programare?
Daca ti-a placut articolul da-mi un