Noi, femeile suntem dispuse să îndurăm multe, doar pentru a arăta perfect. Unul dintre lucrurile pe care le îndurăm şi le îndurăm des este epilarea inghinală.
Unele facem asta acasă, în intimitatea băii personale, în vreme ce altele alegem să mergem la salon pentru acest lucru. Mersul la salon în acest scop se poate dovedi jenant, dureros şi uneori chiar scump.
De aceea, multe femei aleg lama de ras. Consideră că astfel scapă şi de dureri, şi de preţurile mari ale saloanelor şi, pe deasupra, consideră că au câştigat şi ceva timp în plus.
Din păcate, însă, trebuie să recunosc că nu găsesc lama de ras că fiind cea mai avantajoasă şi mulţumitoare soluţie. Să-ţi spun şi de ce!
De ce nu recomand să foloseşti lama de ras
Chiar dacă ţie ţi se pare a fi cea mai la îndemână metodă de epilare, folosirea lamei de ras este, de fapt, cea mai traumatizantă metodă de epilare a zonei inghinale.
Atunci când foloseşti lama de ras nu faci decât să-ţi agresezi zona inghinală, determinând reacţii inflamatorii şi asta nu numai la nivelul pielii.
Trebuie să ştii că în zona inghinală există numeroase structuri ganglionare. Atunci când foloseşti lama de ras, acestea reacţionează, fiind responsabilă cu producerea anticorpilor.
Astfel, se pot forma noduli dureroşi în regiunea inghinală. În astfel de cazuri, ai nevoie să apelezi la un unguent antiinflamator, pe care să-l aplici seara, înainte de a te bagă în pat.
Tot din cauza epilării cu ajutorul lamei de ras ajungi să te confrunţi şi cu firele de par crescute pe sub piele. Uneori, acestea nu sunt motiv de îngrijorare.
Sunt cazuri, însă, când firele crescute pe sub piele devin adevărate bătăi de cap, mai ales când se infectează.
De aceea, nu recomand nimănui să apeleze la lama de ras, atunci când vrea să se epileze inghinal.
Cum să te epilezi acasă, pas cu pas
Ştiu că multe femei sunt speriate de ideea epilării cu ceară. Aşa că va propun un lucru- haideţi să renunţăm la aceste idei preconcepute!
Durerea dispare în mod rapid. Dar ştiţi ce rămâne timp îndelungat? Efectele rămân timp îndelungat! Iar dincolo de asta, riscul apariţiei unor infecţii este mult mai scăzut decât în cazul epilării cu o lama de ras.
Aşa că, în cele ce urmează o să vorbim despre cum să ne epilăm inghinal acasă, fără a ne confruntă cu neplăceri ulterioare.
Pentru asta, ne sunt necesare următoarele:
– forfecuţa, care să te ajute în scurtarea părului;
– lotiunea hidratantă pentru piele sensibilă este obligatorie;
– pensetă;
– pudra de talc;
– kit pentru epilat care să conţină ceară, beţişoare pentru întins ceara, hârtie de epilat şi ulei pentru calmarea pielii după epilare. Eu îţi recomand uleiul de parafină.
Acum să-ţi spun cum se procedează pentru o epilare inghinală corectă, chiar la ţine acasă.
Pasul 1
Înainte de a începe, te sfătuiesc să faci un dus sau, dacă îţi permite timpul, chiar şi o baie relaxantă. Astfel, potii se vor deschide, iar pielea devine evident mai moale.
În acest fel, durearea resimţită în urma epilării are să fie mult mai uşor de îndurat.
Acum este şi cel mai potrivit moment pentru a-ţi scurta părul, în cazul în care este nevoie, evident. Lungimea recomandată a firului de par, în cazul epilării cu ceară este de 5 – 8 mm.
După ce ai făcut şi asta, acum este momentul să hidratezi bine zona. Fă asta folosindu-te de un produs pentru piele sensibilă.
Pasul 2
Cea mai comodă poziţie pentru epilarea inghinală este să stai aşezată pe pat. Pentru asta, pune un prosop pe pat, astfel reuşeşti să eviţi pătarea aşternutului.
De asemenea, e bine să ai la îndemână şi câteva perne pe care să te poţi sprijini.
Pasul 3
Acum, că a venit momentul să treci la epilarea în sine, îţi recomand ca întotdeauna să citeşti instrucţiunile de pe pachet! Este un lucru esenţial, pe care trebuie să-l faci! Instrucţiunile diferă de la marcă la marcă.
Citindu-le, te ţii la distanţă de incidente neplăcute, ca arsurile provocate de ceară. Arsurile de ceară sunt foate dureroase şi nu ai vrea să ai de-a face cu ele.
Pasul 4
De asemenea, este important ca înainte să începi epilarea, să testezi ceara pe încheietura mâinii. Astfel, verifici dacă ceară nu e cumva prea fierbinte.
Niciodată ceara fierbinte nu trebuie aplicată. Temperatura acesteia trebuie să fie una confortabilă.
Pasul 5
Cum îţi spuneam, poziţia în care stai este foarte importantă! Statul în şezut la marginea patului, cu tălpile bine întinse pe podea şi cu genunchii îndoiţi şi picioarele îndepărtate este cea mai bună poziţie.
Este crucial să vezi foarte bine ceea ce faci şi unde aplici ceară caldă.
Pasul 6
. Înainte să aplici ceară pe piele, te sfătuiesc să aplici pudra de talc. Recomand acest lucru pentru a proteja pielea.
Abia după ce ai aplicat pudra de talc, aplică şi ceara în direcţia de creştere a firului de păr. După asta, poţi pune hârtia de epilat pe deasupra.
Presează uşor, tot în direcţia de creştere a firului de păr!
Pasul 7
Ceara trebuie lăsată în jur de 10 – 15 secunde. Acesta este timpul ei de răcire. Desigur, poate varia în funcţie de brandul de ceară.
Înainte de a trage hârtia de epilat, întinde foarte bine pielea din jurul porţiunii dorite. Trage cu o mişcare bruscă, de data aceasta, în direcţia opusă celei de creştere a părului.
Pentru a diminua intensitatea durerii resimţite, apasă imediat porţiunea epilată cu mâna.
Pasul 8
După epilare, pe zona respectivă, recomand să te ungi fie cu uleiul din kitul de epilare, fie cu ulei de parafină.
Astfel, se diminuează disconfortul. De asemenea, rosetea pielii va dispărea în mai puţin de o oră
Pasul 9
Ca după fiecare epilare este foarte posibil să rămâi cu câteva fire răzleţe de par. Pe acestea le poţi îndepărta folosindu-te de o pensetă.
În cazul în care nu este vorba de numai câteva fire răzleţe, atunci te sfătuiesc să mai aştepţi câteva zile, după care să te epilezi din nou.
Cele 5 trucuri care fac minuni
După cum vezi, epilarea inghinală făcută acasă nu este un lucru atât de complicat, pe cât, probabil, ai crezut. Nu numai că merită încercat o dată, ci merită să îţi schimbi obiceiul de a merge la salon cu o epilare intimă, făcută acasă.
În continuare, îţi dezvălui cele 5 trucuri, care promit că vor face experienţă mai plăcută şi suportabilă.
Dacă este necesar scurtează firele lungi
Dacă obişnuieşti să te epilezi odată la câteva zile, atunci acest truc îţi este inutil. Însă, dacă îţi stă în obicei să faci acest lucru numai atunci când porţi costum de baie, este esenţial să-ţi scurtezi părul.
Astfel, reuşeşti să îndepărtezi cu uşurinţă şi firele din zonele mai sensibilie.
Fii atentă ca pielea să fie perfect uscată
Cum îţi spuneam, epilarea inghinală se face după un dus sau o baie confortabilă. Însă, atunci când te epilezi propriu-zis, pielea ta trebuie să fie complet uscată.
Aşa că, după baie, foloseşte-te de un prosop din bumbac care să absoarbă bine apa.
Exfolierea face minuni
Înainte să începi epilarea inghinală, ai grijă să exfoliezi pielea. Astfel, sunt îndepărtate celulele moarte aflate la suprafaţă tegumentului şi sunt scoase la suprafaţă firele de par crescute pe sub piele.
Făcând acest lucru, reduci riscul de inflamaţie. Dacă nu vrei să apelezi la produsele din comerţ, te poţi folosi de mălai, zahăr sau zat de cafea.
Ai grijă de pielea ta. Hidrateaz-o!
Odată ce ai terminat epilarea, trebuie să ai grijă să-ţi hidratezi pielea. Foloseşte o cantitate mică de crema hidratantă, pe care s-o aplici pe piele. Nu face exces, că să eviţi iritatiile.
Evită epilarea de dimineaţă
Multe femei aleg să se epileze dimineaţă, însă nu este cel mai potrivit moment pentru acest lucru. Dimineaţă pielea noastră este mult mai sensibilă şi mai umflată. Să o supui epilării nu este cea mai bună idee!
De asemenea, după ce te-ai epilat inghinal, evita să porţi lenejerie de mătase. Aceasta nu face decât să-ţi irite pielea. Optează, mai degrabă, pentru o lenjerie din bumbac, care este moale.
Acum, că ştii cum să te epilezi singură acasă şi ştii şi cum să reduci durerea, nu pot decât să-ţi spun că vei economisi suficienţi bani, încât să-ţi dai seama că ieşi câştigată din toate punctele de vedere.
Daca ti-a placut articolul da-mi un