Epilarea cu ceară este, fără îndoială, una dintre cele mai des utilizate, dar şi cele mai eficiente metode prin care poţi scăpa de părul nedorit de pe întregul corp.
Deşi, multe femei apelează la lama de ras, considerând că e o metodă mult mai rapidă şi eficientă, adevărul e că nu este deloc adevărat!
Ceea ce face o epilare cu ceară şi nu face aparatul de ras cu lama este faptul că reuşeşte să îndepărteze firul de păr chiar de la rădăcina.
Astfel, după o epilare cu ceară poţi sta liniştită timp de câteva săptămâni. În schimb, după o epilare cu aparatul de ras cât aştepţi până să trebuiască să reiei operaţiunea? Două – trei zile maxim!
Aşadar, părerea generală care susţine eficienţa epilării cu aparatul de ras se dovedeşte a fi eronată!
Dincolo de faptul că este o metodă super eficientă, epilarea cu ceară este şi o metodă accesibilă din punct de vedere financiar, dar şi practic.
Spunem că şi din punct de vedere practic, pentru că sunt multe doamne şi domnişoare, care sunt uşor sceptice în privinţa realizării acestui tip de epilare acasă.
Este adevărat, însă, că atunci când alegi să te epilezi cu ceară acasă, este posibil să întâmpini câteva mici provocări sau dificultăţi.Asta numai dacă nu te documentezi puţin înainte.
Însă, dacă eşti aici şi citeşti acest articol, atunci eşti o norocoasă, care se va epila folosind ceară, fără să întâmpine niciun fel de probleme.
În cele ce urmează îţi vom prezenta câteva sfaturi şi trucuri, care au menirea de a te ajuta să obţii cele mai bune rezultate, fără bătăi de cap.
Prima etapă. Pregătirea pentru epilare
Înainte de toate, fii sigură că nu o să ai bătăi de cap în ceea ce priveşte locul unde te epilezi. În timpul epilării este posibil să îţi mai curgă ceară şi pe jos.
De aceea, te sfătuim să protejezi locul în care te epilezi, aşezând ziare pe jos. Astfel, la final, în loc să stai să cureţi ceara de pe podea / covor/ parchet, tot ce vei face va fi să strângi ziarele de pe jos.
Acum, că am clarificat şi acest aspect, să trecem la etapele premergătoare epilării cu ceară propriu-zise.
Să vorbim despre pregătirea pielii! O pregătire adecvată îţi poate reduce durerea resimţită în timpul epilării, dar poate preveni şi reacţiile alergice sau iritatiile.
În primul rând, trebuie să ţii minte tot timpul că dacă vrei să foloseşti ceara în mod eficient, aceasta trebuie să fie aplicată neapărat pe o piele curată.
Pentru asta este necesară şi o exfoliere în prealabil a pielii. Numai aşa poţi fi sigură că ai îndepărtat chiar şi cele mai mici urme de cosmetice sau loţiuni corporale.
Dincolo de asta, să ştii că gelurile sau cremele pe care le folosim pentru exfolierea pielii au şi rolul de a înmuia firul de păr şi, în acelaşi timp, de a deschide foliculii.
Astfel, procesul de epilare devine mult mai facil şi se dovedeşte a fi mult mai eficient.
După ce ai parcurs aceşti paşi, îţi recomand să aplici puţină pudră de talc sau pudră de bebeluşi pe zona, pe care doreşti s-o epilezi.
În modul ăsta orice urmă de sebum va fi absorbită, iar ceara aderă mult mai bine pe pielea ta.
A doua etapă. Aplicarea corectă a făşiilor de ceară
Un lucru esenţial, atunci când alegi să te epilezi singură acasă, folosind ceara este este citeşti cu atenţie instrucţiunile, care vin împreună cu ambalajul.
Ţine cont de faptul că atunci când te epilezi cu ceară este necesar ca firul de păr să aibă o lungime undeva între 0,4 cm şi 0,8 cm.
Dacă firul de par este mai mic, atunci toată operaţiunea este în van, pentru că acesta nu va fi prins de ceară.
Pe partea cealaltă, dacă firul de păr este prea mare, atunci rişti să te confrunţi cu dureri la nivelul pielii, ceea ce nu este deloc plăcut.
O altă regulă susţine faptul că ceara trebuie să fie aplicată în direcţia de creştere a firului de păr. Astfel, smulgerea părului va fi mult mai eficientă!
Atunci când vine momentul să îndepărtezi fâşia, trage cu forţă în direcţia opusă creşterii firului de păr!
După toate astea, masează-ţi zona epilată, imediat după îndepărtarea fâşiei cu ceară. Astfel, reduci durerea şi, în acelaşi timp, te poţi ţine la depărtare de umflături şi alte mici iritaţii de la nivelul pielii.
În cazul în care observi fire răzleţe, rămase pe ici-colo, nu aplica ceară de mai mult de două ori! Încălcând această regulă îţi vei distruge ţesuturile şi vei resimţi un disconfort şi mai intens.
Dacă totuşi, rămân în continuare firicele de păr, apelează la o pensetă pentru eliminarea individuală a acestora.
Etapa a treia. Cum reduci durerea şi inflamaţiile post epilare
Intensitatea durerii resimţite după epilarea cu ceară variază de la persoană la persoană. De asemenea, poate dura de la câteva secunde până la câteva minute bune.
O să-ţi dezvălui un mic secret! Pielea noastră este mult mai sensibilă în săptămâna premergătoare menstruaţiei, aşa că elimina epilarea din această perioadă.
Recomandat este să te epilezi în primele două săptămâni după încetarea ciclului menstrual.
Atenţie! Dacă eşti foarte bronzată, ai leziuni la nivelul pielii sau prezinţi iritaţii, evita să te epilezi cu ceară. Vei complică lucrurile şi nu va fi deloc plăcut!
Etapa a patra. Cum să îţi îngrijeşti pielea după epilarea cu ceară
Trebuie să înţelegi foarte bine un lucru- pielea ta este foarte sensibilă şi vulnerabilă în faţa iritatiilor şi infecţiilor.
Din această cauza este recomandată o îngrijire adecvată a pielii, imediat după epilarea cu ceară.Poţi avea grijă de pielea ta aplicând o loţiune hidratantă.
Ţi le recomand cu căldură pe cele pe baza de aloe vera, care te ajută să reduci rosetea pielii, inflamatiile şi, în funcţie de persoană, uneori se reduce chiar şi durerea.
Un alt truc care ajută foarte mult pielea iritată să-şi revină constă în aplicarea de comprese reci în zona afectată.
De asemenea, pentru a te ţine departe de iritaţii şi infecţii, stai departe de soare jumătate de zi, dacă 24 de ore înseamnă prea mult pentru tine.
Câteva curiozităţi despre epilatul cu ceară!
-
Epilarea cu ceară face firul de păr mai gros şi mai rezistent?
Fals! Fals! Fals! Aceasta este o părere total eronată, pe care o auzim destul de des. Mai mult ca sigur este un zvon lansat de persoanele care au folosit timp îndelungat lama de ras.
Epilarea cu ceară reuşeşte să îndepărteze firul de păr chiar de la rădăcina. În mod evident şi logic, firul de par va creşte mai moale, în niciun caz mai gros şi mai rezistent!
-
Epilarea cu ceară schimbă culoarea pielii?
În niciun caz! Am tot auzit femei care se tem că epilandu-se frecvent cu ceară nu vor face decât să-şi depigmenteze pielea. Lucru care nu este deloc adevărat!
-
Stai departe de analgezice pentru că te confrunţi cu alergii!
Acesta este un mit sau o minciună gogonată, depinde cum vrei să-i spui. Sunt multe guri care susţin că administrarea analgezicelor înainte de epilarea cu ceară pot provoca reacţii alergice.
Şi ghici ce? Lucrurile stau chiar invers! Dacă vei lua un analgezic înainte de epilarea cu ceară, te vei bucură să descoperi că acesta reduce disconfortul din timpul sesiunii de epilare.
Există, însă, ceva ce ar trebui să eviţi înaintea epilării cu ceară. Şi acestea sunt produsele pe baza de cafeină: cafea, băuturi răcoritoare sau energizante.
Nu este indicat consumul acestor produse, pentru că pot să sensibilizeze nervii epidermii.
Cam atât despre epilatul cu ceară. Acesta este, fără doar şi poate, una dintre cele mai eficiente metode de epilare.
Dacă o faci în mod repetat, vei descoperi că ritmul de creştere a părului tău se va diminua. Mai mult decât atât, în timp, părul ţi se va şi rarii. Ce ai putea să îţi doreşti mai mult?
Daca ti-a placut articolul da-mi un