Sunt convinsă că nu sunt singura care s-a săturat de epilatul cu lama la doar câteva zile distanţă. Nici ceară nu face mare diferenţă.

Te epilezi o dată, iar apoi, la doar câteva săptămâni trebuie să repeţi toată şaradă. Nu sunt deloc o fană a disconfortului şi nici a iritatiilor de piele.

Şi sunt 100% sigură că sunteţi multe de acord cu mine. Ca să nu mai vorbim despre firele de păr crescute pe sub piele. Nu doar că sunt complet inestetice, dar, de multe ori provoacă şi infectarea zonei, producând astfel şi durere.

Iar cel mai mare inconvenient, trebuie să recunoaştem, este faptul că după ce îndurăm atâtea, tot nu avem o piele cu adevărat fină.

Reclama

Tocmai de aceea, consider că suntem toate de acord cu faptul că epilarea clasică nu reuşeşte să mai fie cea mai bună soluţie, astăzi propun să vorbim despre epilarea cu laser.

Este vorba despre o metodă de epilare definitivă, care acum stă la indemana oricui. Desigur, este normal să prezinţi un oarecare scepticism, mai ales dacă nu ai mai încercat niciodată epilarea cu laser sau nici măcar nu cunoşti pe cineva care să o fi încercat.

Aşadar, în cele ce urmează, propun să descoperim avantajele epilării cu laser şi tot ceea ce presupune aceasta. Pregătite să începem?

Ce este mai exact laserul?

Laserul este un termen obţinut prin prescurtarea tehnologiei numite Light Amplification by Stimulated Emition of Radiation. Mai exact, în traducere, este vorba despre amplificarea luminoasă prin emisie de radiaţii stimulare.

Sună destul de complicat! Pentru a simplifică şi mai mult lucrurile, o să explic printr-un exemplu practic. Atunci când laserul este utilizat pe anumite zone, acesta reuşeşte să pătrundă prin straturile acesteia, finalizând prin a fi absorbit de melanina din rădăcina firului de păr.

Astfel, firul de păr ajunge să fie îndepărtat şi, odată cu el, să fie distrusă şi rădăcina acestuia.

Află ce trebuie să faci înainte primei şedinţe de epilare cu laserul

Înainte să mergi la salon şi să soliciţi o sesiune de epilare cu laserul, indicat de către specialişti este să eviţi epilarea clasică prin smulgere.

Este foarte important ca părul din zona pe care doreşti s-o epilezi să fie ajuns la maturitate şi densitate maximă.

De asemenea, înainte de a apela la această metodă de epilare, îţi recomad să faci o vizită şi unui dermatolog specializat în tehnologia laser.

Acesta este singurul în măsură să-ţi confirme dacă eşti sau nu un candidat eligibil pentru epilarea cu laser.

La o primă consultaţie, medicul te va întreba despre istoricul medical, îţi va stabili tipul de piele sau fototipul şi îţi va explica, care sunt riscurile şi beneficiile acestei metode de epilare.

Ce trebuie să mai ştii este faptul că dacă eşti bronzată ( soare, solar sau produse autobronzante), epilarea cu laser nu îţi este permisă.

Va trebui să aştepţi până când bronzul este îndepărtat complet şi numai apoi vei putea beneficia de acest tratament.

Ştii câte şedinţe presupune o epilare permanentă?

Epilarea cu laser este permanentă, iar pentru rezultate eficiente este nevoie de mai mult de o singură şedinţa. În medie, numărul şedinţelor poate varia între 6 – 8 şedinţe.

Desigur, cifra exactă a şedinţelor nu ţi-o poate spune decât specialistul. Există numeroase criterii care ajută în stabilirea numărului de şedinţe necesare.

Dintre aceştia îţi pot spune că e vorba despre ritmul de creştere a firului de păr, grosimea acestuia, densitatea şi rezistenţa rădăcinii.

Cum acţionează laserul asupra firelor crescute pe sub piele?

O să te surprindă ce urmează să-ţi spun! Însă, dacă ai probleme cu firele de păr crescute pe sub piele, află că metoda cu laser este, de fapt, unica care îţi garantează soluţia cea mai eficientă.

Metoda pe care ştim că o folosim multe dintre noi, nu este tocmai cea mai bună şi benefică. Pentru ca firele de păr crescute pe sub piele sunt destul de dificil de controlat, unele dintre noi apelează la pensete şi ace, pentru a reuşi să le scoată la suprafaţă.

Astfel de “tratamente” duc la iritaţii serioase şi semne “de bună purtare”, care rămân timp îndelungat.

Ce faci cu părul care creşte între şedinţe?

Aceasta este o situaţie destul de des întâlnită! Este absolut firesc faptul că părul nu este îndepărtat definitiv după numai una sau două şedinţe.

De aceea, între şedinţele propriu-zise este foarte posibil să te mai întâlneşti cu fire de păr crescute ici şi colo. Tot ce trebuie să faci cu ele este să le laşi în pace, dacă se poate.

Dacă nu, le poţi îndepărta, dar numai folosindu-te de lamă sau foarfecă. Este interzis să le îndepărtezi prin smulgere, fie că e făcută cu penseta, ceară sau aparatul de epilat.

Dacă apelez la epilarea cu laser mă expun vreunui risc?

În mod clar, nu! Tehnologia folosită în epilarea cu laser nu este ceva nou şi netestat de specialişti. Dimpotrivă, vorbim despre o tehnologie care este deja folosită de peste câteva decenii.

Pentru că e o grijă des întâlnită, trebuie să menţionez că epilarea cu laser nu prezintă riscuri cancerigene sau alt fel de efecte negative asupra sănătăţii pileii tale sau asupra sănătăţii tale, în general.

Recomandări post tratament

Imediat după tratament pielea ta va fi uşor eritematoasă. Cu alte cuvinte, va fi roşie şi va prezenţa mici umflături la nivelul foliculilor.

Pentru a scăpa de acest disconfort, după epilarea cu laser îţi recomand să aplici gheaţă sau loţiuni calmante.

Cele 8 beneficii ale epilării cu laser

Aşa cum ţi-am promis încă de la începutul articolului, da-mi voie să-ţi prezint cele 8 beneficii ale epilării cu laser.

  1. Este la fel de eficientă indiferent de culoarea pielii sau grosimea firului de păr.

2. Rezultate obţinute sunt de lungă durată.

3. Nu este o intervenţie dureroasă.

4. Rezultatele sunt obţinute în mai puţine şedinţe comparativ cu tehnologii de generaţii anterioare precum epilarea IPL/SPL.

5. Nu te confrunţi cu iritaţii ca cele de după epilarea cu lama sau ceară.

6. Pielea devine într-adevăr mai fină şi mai luminoasă.

7. Este la fel de eficient pe toate zonele corpului: atât pe buza superioară, cât şi pe picioare, atât pe pielea deschisă la culoare, cât şi pe pielea bronzată.

8. Vei uita de procedurile clasice dese şi extrem de dureroase, în special în zonele sensibile ale pielii.

Tu ce decizie ai luat?

Asta e tot ce trebuie să ştii despre epilarea cu laser. Este o procedura avantajoasă, lipsită de pericole şi care te scapă de multe bătăi de cap. Tu te-ai hotărât, alegi epilarea cu laser sau nu?

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.