Oricărei femei îi face plăcere să-și etaleze frumusețea și feminitatea. Pentru acest lucru apelează la tot felul de artificii.

Din acest motiv, alegem să ne vopsim părul, să ne facem pedichiura, manichiura și să ne supunem unor diete care, uneori, sunt cu adevărat drastice.

Toate astea, pentru că ne dorim să afișăm o imagine impecabilă, plăcută, care să ne flateze feminitatea.

Din același motiv, suntem interesate să ne aranjăm părul în moduri diferite, moduri care să ne avantajeze și care să se potrivească ocaziei.

Reclama

Este foarte important pentru frumusețea unei femei părul bine îngrijit și aranjat.

De aceea, astăzi o să vorbim despre îngrijirea părului și 6 dintre cele mai rapide coafuri elegante.

Eșți curioasă să afli mai multe? Atunci, haide să parcurgem împreună articolul de față.

Sfaturi privind îngrijirea corespunzătoare a părului tău

Există o singură “regulă” generală- trebuie să ai grijă de frumusețea și sănătatea părului tău.

Cum faci asta diferă de la persoană la persoană, pentru că există mai multe tipuri de păr. Atlfel spus, există tipuri de păr cu nevoi diferite.

Așadar, pentru a oferii părului tău îngrijirea de care are nevoie, trebuie să stabileșți, înainte de toate, ce tip de păr ai: par gras, par uscat, par normal, par subțire s.a.m.d.

Nu vom intra în detalii privind îngrijirea personalizată a fiecărui tip de păr, însă, voi împărtăși cu tine câteva tips & tricks de îngrijire a părului în mod general.

  • Niciodată nu-ți spală părul de mai mult de 4 ori pe săptămâna! Spălarea prea frecvența a părului, duce la deteriorarea firului de par și a scalpului, care va prinde tendința de producer excesivă a sebumului.Astfel, te vei confruntă cu problema părului gras, cu fir subțire, care se rupe cu ușurință.
  • După ce îți speli părul, nu-l șterge cu prosopul prin frecare. Folosește-te de prosop, mai degrabă, pentru a absoarde excesul de apă din par.
  • Părul ud nu se piaptănă niciodată! Nu faci decât să-ți rupi firele de par, afectând sănătatea acestuia. Tot ce îți recomand să faci este să-ți treci mâinile prin par, pentru a-l descurcă ușor.
  • Dacă nu eșți în grabă, nu-ți recomand uscarea părului cu ajutorul foehnului. În timp, uscarea părului cu foehnul duce la arderea siingrasarea prematură a  acestuia.
  • Și nu în ultimul rând, ai grijă să foloseșți întotdeauna un tratament de îngrijire pentru par. Alege întotdeauna produsele de tip balsam sau masca de calitate, chiar dacă prețurile acestora sunt puțîn mai mari. Un par frumos nu se menține pur și simplu!

Abia după ce reușeșți să ai grija care se cuvine de părul tău, a venit timpul să te interesezi de coafuri.

Un păr nesănătos, dar coafat nu înseamnă că își câștigă strălucirea pe care ți-o doreșți tu. Numai un păr sănătos este irezistibil atunci când e coafat.

Așa că, haide să vorbim puțin și despre 6 coafuri elegante, pe care promit că le vei realiza numaidecât, fără prea mult timp investit.

6 coafuri simplu de realizat, care să-ți dea un plus de stil

Cine spune că e potrivit să porți o coafură elegantă doar în context de gală s.a.m.d?

Te poți bucura de strălucirea pe care ți-o oferă o coafură elegantă oricând simți nevoia să dai un plus de strălucire aparițiilor tale.

Sau la fel de bine poți apela la o coafură elegantă atunci când vrei să-ți surprinzi iubitul cu o cină romantică.

Sunt convinsă că atunci când îți vorbesc despre coafuri elegante, automat te gândeșți la ceva coafuri sofisticate, realizate în câteva ore petrecute la salon, în mâinile unui profesionist.

Dar dacă ți-aș spune că te poți bucura de o coafură elegantă și fără toate astea, ci doar câteva minute petrecute în fața oglinzii.

Aceste coafuri elegante pe care urmează să ți le propun se potrivesc oricărui moment din zi.

Așa că, fie că mergi la birou, fie că urmează să-ți petreci dimineață la o cafea cu prietenele sau urmează să fii prezentă la un eveniment de gală, poți apela la oricare dintre următoarele 6 coafuri elegante simplu de realizat.

Ceea ce apreciez în mod personal la aceste coafuri elegante realizate acasă, este notă de naturalețe pe care o capătă.

Nu vei obține niciodată acel păr țeapăn, perfect finisat, pe care îl ai după o zi petrecută la coafor.

Găsesc că naturalețea și simplitatea sunt mult mai chic decât perfecțiunea. Tu ce părere ai?

1. Coc elegant în formă de floare

Această coafură elegantă, coc în formă de floare, este  alegerea perfectă pentru zilele călduroase de vară, pentru că-ți lasă gâtul gol și te scapă de șuvițele rebele care ajungeau să te irite de fiecare dată.

Să-ți spun cum procedezi!

Înainte de toate, trebuie să-ți prinzi părul într-un ponytail.După ce ai făcut acest lucru, trebuie să împărți coada în mai multe șuvițe mai groase.

Fiecare șuviță groasă este rulată individual pe degete, până reușeșți să ajungi la baza cozii. Vei vedea că se creează niște “petale”.

Acestea se fixează cu ajutorul agrafelor de păr. Continuă să faci asta până la ultima șuviță.

Voila! În mai puțin de 15 minute ai reușit să-ți realizezi o coafură elegantă, care va da un plus de strălucire apariției tale.

  1. Topknot împletit

Topknotul reușește să rămână o coafură elegantă întotdeauna în trend. Oare pentru că este o coafură elegantă foarte ușor de purtat, datorită versatilitatii sale?

Pentru că da, topknotul poate fi purtat și la ținutele de zi, dar și la ținutele de seară, fără nicio problema.

Cum procedezi!

 Pentru a reuși să realizezi un topknot, trebuie, înainte de toate să-ți prinzi părul într-o coadă de cal, cât mai sus.

Ponytailul obținut se împarte în două sau trei șuvițe. Fiecare șuviță se împletește în mod clasic, după care se rotește, pentru a se forma un coc elegant.

  1. Ponytail înnodat

Cu siguranță și tu, când nu ști ce să mai faci cu părul tău, îl strângi pur și simplu într-un ponytail clasic.

Însă, această variantă poate deveni foarte ușor plictisitoare. Așa că, îți propun să dai un twist acestui ponytail, adăugând un element inedit.

Tot ce trebuie să faci este să-ți împărți părul în două secțiuni egale, pe care, ulterior să le uneșți într-un nod. Poți evita desfacerea nodului fixându-l cu un elastic transparent.

  1. Coc răsucit și împletit

Această coafură elegantă este potrivită pentru evenimentele speciale, la care vrei să atragi atantia asupra ta.

Se realizează foarte repede, cu minim de efort. Onduleaza-ți părul și începe să îl răsuceșți din zonele laterale ale capului până la ceafă, unde fixezi șuvițele cu agrafe.

Împletește părul și răsucește-l până ce obții un coc elegant.

5. Ponytail cu onduleuri duble

 

Hairtylistii apreciază foarte mult ponytailul cu onduleuri duble. Asta, datorită faptului că este o coafură elegantă, care, în același timp, poate fi purtată în orice moment al zilei.

Pentru a realiza această coafură elegantă, trebuie să aplici o cantitate generoasă de spumă pe părul umed, după care să îl usuci cu foehnul, pentru că în final să-l ondulezi.

În laterale poți lasă șuvițe libere, în vreme ce restul părului se prinde într-un ponytail.

Pentru un aspect elegant, încrucișează șuvițele peste elastic. Apoi, prinde câte un elastic pe coadă, din loc în loc și înfoaie-ți părul.

Stai așa timp de 10 minute,după care îndepărtează elasticele și gata!

6. Bucle sexy

Și ce-a de-a 6-a coafură elegantă este, cu siguranță, cea mai simplă dintre toate. Buclele sexy nu se demodează niciodată, arată incredibil și, mai mult decât atât, rezistă întreagă zi.

 Pentru a obține buclele sexy perfecte trebuie să împărți părul în mai multe secțiuni și să ondulezi fiecare șuviță în parte.

Pentru un plus de naturalețe, la final, îți poți trece degetele prin păr, după care folosește-te de fixativ pentru a le fixă buclele perfecte pentru mai mult timp.

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.