Nu este pentru nimeni o noutate faptul că, la un moment dat în viaţă, orice femeie îşi doreşte o schimbare de look. Unele femei sunt chiar îndrăzneţe şi nu numai că vor o schimbare de look sau o coafură nouă, ci vor o schimbare una de-a dreptul radicală.

Ce-i drept, atunci când vine vorba de păr, deciziile luate din impuls se dovedesc, de cele mai multe ori, că nu au fost tocmai bune.

Dacă ai părul mediu şi vrei o schimbare de look, nu te pripii! Nu e nevoie de decizii radicale. Tot ce îţi trebuie sunt câteva idei de coafuri pentru păr mediu, care să-ţi dea aerul ăla fresh în fiecare zi.

Să reuşeşti crearea unei coafuri frumoase, este nevoie de timp şi multă răbdare! Însă, din fericire, există şi coafuri rapide, care pot fi făcute oricând, de oricine, fără a necesita cine ştie ce aptitudini.

Reclama

Aşa că, astăzi, ne-am gândit să-ţi vorbim despre tipuri de coafuri pentru păr mediu, pe care să le poţi realiza rapid şi cu uşurinţă.

 

Coafurile în stil grecesc sunt întotdeauna în trend!

Ai nevoie de inspiraţie? Atunci, inspirate din imaginile greceşti. Vei descoperi coafuri stilate, pline de feminitate şi candoare. O coafură de tip grecesc este şi foarte practică, reuşind să ţină tot părul strâns, fără a-i da libertatea de a-ţi da bătăi de cap.

Datorită notei pline de feminitate, coafurile greceşti sunt printre preferatele vitoarelor mirese. Dacă ai părul mediu şi îţi doreşti o astfel de coafură, va trebui să apelezi la benzi, panglici sau cercuri elastice.

Pentru un plus de personalitate poţi apela şi la extra-accesorii- flori, ştrasuri, agrafe sau, de ce nu, chiar şi ramuri verzi.

Să-ţi zic, pas cu pas, cum îţi poţi realiza o coafură în stil grecesc pentru păr mediu.

1. Cum îţi spuneam, ai nevoie de nişte panglici late, de culoare neagră sau orice altă culoare preferi şi ţi se potriveşte. Rasucestele în sensul acelor de ceasornic şi astfel vei obţine o bandă asemenatoare unui şnur.

2. Acum, după ce ţi-ai creat cele două şnururi din panglică, ia-le şi împleteşte-le, însă în direcţia contrară acelor de ceasornic.

3. Apoi, capetele şnururilor trebuie să le legi. Vezi imaginea 3.

4. Aici vorbim despre pregătirea propriu-zisă a părului. Spală-l bine, usucă-l, după care ondulează-l, însă nu din creştet, ci de la jumătatea firului de par. Fixează buclele obţinute cu fixativ. După ce ai făcut toate astea, înainte de a trece la pasul 5, aşează-ţi banda din panglici pe cap.

5. Având banda pe cap, ia câteva şuviţe de păr şi răsuceşte-le pe aceasta, conform pozei.

6. Repetă procesul de răsucire a părului, fără a răsuci, însă, capetele părului.

7. Odată ce ai terminat procesul de răsucire a şuviţelor de păr, acum trebuie să faci ultimele aranjări ale părului iar părul rămas strânge-l într-un coc.

8. Cocul obţinut se fixează deasupra nodului benzii din panglică. Astfel, nodul va fi ascuns şi nu va mai arăta inestetic. Pentru o fixare bună, te sfătuiesc să apelezi la agrafe negre subţiri.

În instantele 9 şi 10 este suprins rezultatul- o coafură uşoară şi rapidă, extrem de confortabilă, dar plină de feminitate. Aceasta este, în mod evident, una dintre cele mai rapide şi uşoare metode de realizare a unei coafuri pentru păr mediu, de tip grecesc.

Există alte nenumărate metode şi derivate ale coafurilor greceşti, după cum poţi vedea în fotografiile următoare.

Coafurile retro, foarte potrivite pentru părul mediu

Coafurile retro se bucură de o notorietate imensă. Ceea ce nu face decât să ne demonstreze încă o dată că “toate-s vechi şi noi îs toate”.

Dacă ai părul mediu, atunci coafurile retro ţi se potrivesc de minune, mai ales dacă intenţionezi să onorezi invitaţia la un eveniment de seară. Evident, poţi apela la o astfel de coafură şi în momente casual, din zi.

Ceea ce te va bucura să auzi este faptul că, asemeni unei coafuri în stil grecesc, şi cele retro se execută destul de rapid şi de uşor.

Următoarea coafură, pe care urmează să ţi-o detaliez, se execută nu în mai mult de 10 minute. Să vedem despre ce este vorba!10 minute. Sa vedem despre ce este vorba!

1 + 2. În prima etapă, trebuie să-ţi tapezi părul, pe toată lungimea firului de păr.

3 + 4. După ce ţi-ai tapat tot părul, strânge-l într-o coadă înaltă, pe care trebuie s-o ridici în sus.

5 + 6. Apucă vârful cozii şi începe s-o răsuceşti înspre faţă. Rezultatul final trebuie să fie un cilindru din păr.

7 + 8. Continuă să răsuceşti până ajungi la baza cozii. Aici, fixează-ţi părul, folosindu-te de ajutorul agrafelor. Inserează agrafele în interiorul cilindrului, şi într-o parte şi în altă.

9 + 10. Continuă să-ţi fixezi cilindrul cu ajutorul agrafelor.

11. Pentru că nu ai vrea ca forma să se piardă, ai nevoie de fixativ, pentru ca aceasta să se păstreze pe toată perioada zilei.

12. Pentru un plus de stil şi personalitate, poţi apela la diverse accesorii. În instanta 9, s-a apelat la o diademă finuţă.

13. O altă variantă, dacă ai breton lung, ar fi să-l răsuceşti, iar în păr să-ţi aşezi flori mari, naturale.

14. O altă opţiune ar fi să-ţi legi o bandană în jurul capului. Acesorizand astfel coafură, îţi recomand să îmbraci şi nişte skinny jeans şi un tricou lejer, cu o pereche de sandale şi obţii un look fresh, casual, de zi, care va atrage priviri.

Fii sexy cu un look a la Brigitte Bardot!

Dincolo de această coafură, un alt stil retro de coafură pentru părul mediu este şi coafura în stil Brigitte Bardot, care vine cu un aer feminin al anilor ’60. Să-ţi spun cum trebuie să-ţi aranjezi părul!

  1. Tapează-ţi părul în vârful capului. Astfel, vei obţine un volum suplimentar şi, în acelaşi timp, şi forma necesară.

2. Pentru că îţi este necesară o fixare mai mare, foloseşte-te de fixativ. Aplică bine pe tot părul.

  1. După ce ţi-ai tapat părul şi l-ai fixat, strânge-l într-o coadă joasă. Nu-l strânge prea tare, pentru că vei avea nevoie de volum în vârful capului.
  2. Trage o şuviţă de par, conform pozei cu numărul 4. Eliberează-l numai un pic, nu-l scoate de tot!

5. Netezeşte formă coafurii cu o perie. În final, îţi doreşti să obţii o formă cât mai rotundă.

6 + 7. Este timpul să-ţi ascunzi elasticul de par! Pentru a face asta, apucă câteva şuviţe de par din partea de jos a cozii. Acum, răsuceşte-le în jurul elasticului. La final, fixează capătul şuviţelor cu o agrafă.

  1. Bravo! Ai o nouă coafură superbă. Pentru o mai bună fixare, care să reziste, foloseşte-te de fixativ!

Alte coafuri pentru părul mediu

Cocul scoică

  1. Înainte de a te apuca de realizarea propriu-zisă a acestei coafuri, te sfătuiesc să aplici spray texturizant peste păr. Astfel, acesta devine moale şi foarte maleabil.

2. După ce ai dat cu spray-ul cu proprietăţi de texturizare, tapează-ţi părul în vârful capului.

3. Părul din stânga cărării trebuie şi el tapat, nu-i aşa?

4. Continuă să faci acelaşi lucru şi cu părul din dreapta cărării.

5. După tapare, apucă tot părul într-o mâna, tapând cu cealaltă părul din mijloc, apropiindu-te tot mai mult de capete.

6. Capetele părului trebuie să le strângi cu ajutorul unui elastic subţire. Fă asta, ţinând părul într-o parte. Astfel, în final, cocul scoică are să fie exact pe mijloc.

7. Folosindu-te de două beţe chinezeşti, plasează-le de ambele părţi ale elasticului de par.

8. Roteşte părul în formă de scoică. Dacă nu îţi reuşeşte din prima, nicio problema, mai încearcă!

9. Folosindu-te de una dintre mâini, sprijină formă de scoică, în vreme ce, cu cealaltă mâna, fixeaz-o folosindu-te de agrafe.

10. În cazul în care nu-ţi surâde rezultatul, poţi îndepărta beţele chinezeşti, fixând ulterior coafură folosindu-te de fixativ.

După cum vezi, să ai părul de lungime medie nu este deloc un impediment în faţa unor coafuri deosebite.

Din contră, un păr mediu îţi permite mult mai multe coafuri rapide, de care să te bucuri. Fii frumoasă în fiecare zi!

 

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.