Asemenea nouă, tot ce ne înconjoară este energie și în fiecare secundă se produce un transfer de la o sursă la alta, un fel de schimb de informații.Gândurile noastre reprezintă energie pe care depinde de noi să o încărcăm pozitiv sau nu; doar că acel impuls se va întoarce fără îndoială la noi, încărcându-ne, sau dimpotrivă, creând dezechilibre în centrii noștri de energie.Aceștia poartă numele de chakre și sunt în număr de șapte, așezați în linie dreaptă din creștetul capului până la baza coloanei vertebrale.

Este deosebit de important să le purificăm și să le echilibrăm pentru ca energia lor să curgă fără blocaje și să asigure un tot armonios între minte, spirit și corpul nostru fizic.

De altfel, când un organ nu funcționează așa cum ar trebui ar fi bine ca înainte de a ne repezi la dulăpiorul cu medicamente, să încercăm să restabilim un echilibru în aura noastră energetică.

Nu este nevoie să fii terapeut pentru a face asta, sau de a apela la unul, pentru că fiecare își poate furniza singur fluxul energetic vindecător.

Înainte de toate însă, trebuie să conștientizăm faptul că totul se mișcă în pereche și că așa cum bateriilor le trebuie două poluri pentru a putea funcționa, așa și forțele din jurul nostru merg pe principiul bipolarității: nu există soare fără lună, Ying fără Yang, masculin fără feminin, cer fără pământ etc.

Reclama

Aceste principii trebuie puse în practică și în alimentație, în meditație și în gândurile (fluxurile de energie) pe care le emitem.

În acest sens, un aliment prea acid ar trebui echilibrat cu unul alcalin, un gând ce pleacă de la noi fără intenții bune, ar trebui rapid contracarat cu unul pașnic – un simplu mulțumesc sau un iartă-mă fac adesea parte din ritualurile de meditație și de întoarcere către sine.

Pe lângă practicarea meditației și a tehnicilor yoga este de asemenea foarte important să se mențină și o dietă echilibrată și sănătoasă.

Toate acestea contribuie la o funcționare corectă și completă a corpului nostru în raport cu mintea și cu sufletul.

De altfel sunt numeroase vedete de la noi și de peste hotare cărora nu le sunt străine aceste practici. Oreste, Maia Morgenstern, Jennifer Aniston, Madonna, Audrey Hepburn, Celina Lin, Halle Berry sunt doar câteva dintre celebritățile care au ales să adopte acest stil de viață.

Prin clasica postură lotus adoptată cel mai frecvent în meditație se obține de fapt o aliniere perfectă a chakrelor, permițând totodată comunicarea între ele, eliberarea de energie negativă acumulată peste zi și încărcarea lor cu informație pozitivă și cu lumină albă, protectoare.

Nu întâmplător, în momentele de meditație, se recomandă vizualizarea corpului învăluit într-un clopot de lumină albă, care nu este altceva decât un scut de apărare al aurei noastre împotriva tuturor atacurilor energetice exterioare.

Un alt mijloc de curățare și implicit de echilibrare a chakrelor sunt dușurile reci care spală toată informația negativă, asemeni unei ape curgătoare.

Și băile cu sare sunt benefice în acest sens, fiind știut faptul că sarea este un element purificator extrem de important.

Așadar acest echilibru spiritual, și nu numai, pe care îl aduce cu sine o bună funcționare a chakrelor va avea efecte vizibile în planul nostru fizic și în activitățile zilnice.

Un corp echilibrat înseamnă în primul rând o gândire corectă și în armonie cu elementele din jurul său.

Căci în momentul în care te simți bine cu tine vei răspândi acea stare binefăcătoare și în jurul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.