Atunci când hotărâm să ținem o dietă, pentru a scăpa de kilogramele în plus, întotdeauna ne dorim ceva ușor, care să nu ne solicite prea mult, în sensul în care să nu ne oblige să renunțăm la mâncărurile noastre preferate.

Daca te afli în punctul acesta, atunci articolul de astăzi este perfect pentru tine. Asta pentru că vorbim despre dieta Rina.

Aceasta este un regim, care îți garantează că în 90 de zile reușești să dai jos între 10 și 15 kilograme.

Indiferent, că mănânci paste, pâine sau ciocolată.

Sună interesant, nu-i așa?

Reclama

Ți se va părea și mai interesant, după ce îți spun că aceasta este o dietă care, nu numai că te ajută să scapi de kilogramele în plus, dar te ajută să-ți schimbi și metabolismul, reușind să-l obișnuiască să ardă mult mai multe calorii.

Principiile dietei Rina

Dieta Rina este un regim de 90 de zile, care are la bază un sistem ciclic.

Mai exact, în cadrul acestui program de 90 de zile, repeți 4 zile de alimentație disociată, împreună cu diferite tipuri de alimente: amidon, carbohidrați, amidon, vitamin, proteine.

După 28 de zile astfel, trebuie să ai o zi de detox total. Asta presupune că va fi o zi în care vei bea numai și numai apă.

Principiul dietei Rina se bazează pe o digestie ușoară.

Trebuie să știi că organismul tău procesează în mod diferit proteinele, amidonul și carbohidrații.

Iar asta e cea mai mare greșeală pe care o putem face. Să-i dăm organismului nostru să le proceseze pe toate într-o masă.

Evident va fi încetinit și va arde greu.

De aceea, dacă într-o zi alegi să consume alimente numai dintr-o singură categorie, te vei bucura de o digestie mult mai rapidă și mai eficientă.

Regimul Rina este, poate, singura dietă 100% sănătoasă, care îți oferă posibilitatea de a acoperi toate grupele alimentare.

Mai mult decât atât, este singura dietă care are zile dedicate în special aportului de vitamine  în cantități cât mai mari.

La finalul celor 90 de zile de dietă Rina, vei scăpa de kilogramele nedorite, dar, în același timp, vei obține un metabolism obișnuit cu acest tip de abordare.

Ceea ce va face ca menținerea greutății să fie un lucru ușor pentru tine.

Află cum funcționează dieta Rina

Înainte de a începe să-ți detaliez programul dietei Rina, țin să-ți amintesc că nicio dietă nu este completă fără două elemente extreme de importante- hidratarea corespunzătoare și sportul!

Limita este de cel puțin 1,5 litri de apă și minim 30 de minute de mișcare pe zi.

Acum, că am clarificat asta, să aflăm cum anume funcționează această dietă.

Așa cum îți spuneam, pe parcursul acestei diete, tot ce faci este să repeți un regim de 4 zile. Și nu uita, cea de-a 29-a zi este rezervată detoxifierii.

Asta înseamnă că ai voie să consume numai și numai apă.

După ce-a de-a 29-a zi, trebuie să reiei ciclul de câte 4 zile și să respecți întru-totul ordinea acestora, pentru că orice abatere nu va face decât să-ți irosească toate eforturile depuse până atunci.

De obicei, pentru a nu exista confuzii de niciun fel, se recomandă notarea acestor detalii într-un calendar.

Un lucru interesant la această dietă este că indiferent de faptul că meniul de pe zi se schimbă zilnic, micul-dejun rămâne același pe toată perioada  celor 90 de zile de regim.

Mai mult decât atât, pentru ca metabolismul tău să se echilibreze treptat, se recomandă ca tradiția micului-dejun să fie respectată încă 90 de zile.

Reteta micului-dejun este simplă: trebuie să conțină zilnic 90% fructe- mere, pere, banane, piersici s.a.m.d.

Dacă ai fructe proaspete, să știi că le poți combina cu fructe uscate sau oleaginoase. Ai mână liberă să faci oricâte combinații îți dorești.

In ziua de detoxifiere nu servești nici micul-dejun!

Planul dietei Rina pe zile

Ziua 1: proteine

In  prima zi de dietă este permis consumul de carne. Evident, preferată este carnea slabă de pui, curcan sau pește. O poți prepara fie la cuptor, fie la abur.

Pe lângă carne, îți sunt permise și ouăle sau lactatele, din care amintim- brânză, iaurt, smântână.

La prânz, trebuie să consumi cel puțin 200 de grame de proteine. Combinația stă la latitudinea ta.

Dacă simți nevoia să diversifici puțin meniul, poți ca alături de proteine să adaugi și o salată mică, preparată din legume proaspete și, evident, fără ulei.

O sugestie pentru masa de prânz sună cam așa: câteva felii de pui la cuptor, cu 2-3 ouă fierte, plus o bucățită de brânză.

Poți apela și la puțină sare, piper sau ierburi aromatice.

La cină, dietă Rina îți propune același meniu ca și la prânz, doar că într-o cantitate mai mică.

Ziua 2: legume

 

In cea de-a două zi, la micul dejun servești același fructe, iar la prânz îți poți pregăti orice fel de mâncare dorești din legume proaspete sau gătite la cuport ori abur, e alegerea ta.

Sub nicio formă nu ai voie să te folosești de ulei, însă, poți apela la baza de condiment și ierburi aromatice.

La cină, încă o dată, servești același meniu ca și la prânz, doar că în cantități mai mici.

Ziua 3: carbohidrați

 Ziua trei este preferata tuturor celor care aleg să urmeze dieta Rina.

Probabil că va ajunge să fie și preferata ta.

Motivul? Ei bine, pentru că vine la pachet cu posibilitatea de a mânca multe dintre alimentele pe care alte diete le interzic cu vehemență

In cazul micului-dejun, meniul rămâne în continuare același.

La prânz și cină poți să te răsfeți. Poți servi paste, de exemplu, preparate cu sos de roșii și busuioc sau pizza cu legume, ciocolată neagră s.a.m.d.

In privința cinei, această trebuie să fie redusă considerabil din punct de vedere cantitativ, în comparative cu prânzul.

Ziua 4: vitamine

In cea de-a 4-a zi și ultima din ciclu, se consumă fructe și legume, sub orice formă dorită.

Reguli generale ale dietei Rina:

  • O primă regulă se referă la intervalul de timp dintre mese.

Indiferent de ziua de regim, trebuie să respecți un interval de 2 ore între mese.

În primele zile, se prea poate să îți fie mai dificil, mai ales în zilele 2 și 4, zilele de fructe și legume, pentru că acestea nu-ți oferă aceeași senzație de sațietate ca proteinele sau carbohidrații.

După 2 -3  săptămâni, însă, te vei obisnui.

  •  Lichidele permise în această dietă sunt: apa, cafeaua și ceaiul. Pe acestea ai voie să le consume zilnic, cu o singură condiție- deloc îndulcite.
  • Intre 4 dimineața și ora prânzului, 12, este etapa de purificare a organismului tău.

Este recomandat ca  în acest interval să servești micul dejun cu fructe, la care să adaugi, eventual, 1-2 mici gustări tot din fructe sau legume proaspete.

  • Perioada de ingestie are loc între ora prânzului, 12.00, până la ora serii, 20.00. În această perioadă, benefic pentru organism este să-l oferi prânzul și cina.

ATENTIE!!!

Este bine de știut că dietele disociate vin la pachet cu anumite riscuri. Cei vizați sunt persoanele cu afecțiuni cronice. 

Pentru a ține la distanță orice fel de risc, cel mai bine, înainte de a începe dieta Rina este bine să faci o vizită medicului nutriționist. 

 

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.