Chiar şi pentru cei care au deja o colecţie bogată de ceasuri de mână, alegerea unuia nou se poate dovedi un proces îndelungat şi destul de dificil.

Asta pentru că alegerea unui ceas de mână este ceva personal, o decizie pe care nu o poate lua altcineva în locul tău, pentru că important este să-ţi placă ţie, pentru a-l purta cu plăcere.

Atunci când cauţi să-ţi achiziţionezi un nou ceas de mână este important să acorzi atenţie sporită unor detalii, care reuşesc să facă diferenţa dintre un ceas de mână de calitate, care să-ţi garanteze durabilitate şi un ceas de mână, care îţi fură ochii prin design, vine la un preţ avantajos, dar lasă de dorit la nivel de mecanism şi funcţionalitate.

Pentru că piaţa abundă de modele de ceasuri de mână, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, este foate important să cunoşti de la început acele câteva detalii, care te ajută să faci alegerea cea mai bună, în mod rapid şi inspirat.

Stabileşte-ţi un buget pentru a ştii ce ceas de mână să-ţi alegi

Reclama

Desigur, nu sfătuim pe nimeni să se avante şi să achiziţioneze cel mai ieftin ceas de mână, pe care îl găseşte în magazine.

Atunci când iei decizia de a-ţi cumpăra un nou ceas, indicat este să-ţi rezervi puţin timp, pentru a strânge bugetul tot de care ai nevoie.

Aşa, eşti convins că îţi vei permite un ceas de calitate.

În această perioadă de timp alocată strângerii bugetului necesar, este bine să te informezi privind tipurile de ceasuri de mână pe care ţi le oferă piaţa, să faci o comparaţie de preţuri şi să afli păreri legate de locul de unde urmează să-l achiziţionezi.

Dacă ai norocul să cunoşti pe cineva cu experienţă în ceasornicărie, nu ezita să ceri păreri şi sfaturi.

Altfel, internetul este prietenul tău atotcunoscător!

Alege-ţi un stil şi asortează-ţi ceasul de mână

În alegerea unui ceas de mână potrivit ţie, este foarte important să ţii cont de stilul tău vestimentar.

De exemplu, dacă eşti o persoană căreia îi place să poarte haine lejere, atunci ceasul de mână potrivit ţie este un ceas casual.

Sau dacă te numeri printre persoanele cu un stil de viaţă activ, căreia îi plac activităţile sportive, atunci îţi recomandăm un ceas sport.

Acesta nu numai că se va potrivi foarte bine stilului tău vestimentar, dar îţi va fi un bun ajutor şi prin funcţiile speciale oferite de acesta.

Dacă, dimpotrivă, eşti genul de persoană mai mult ocupată pe la birou, cu întâlniri de afaceri, atunci ai nevoie de un ceas elegant, pe care dacă îl alegi corect, cu siguranţă vei ieşi în evidenţă în timpul şedinţelor de business.

Aşadar, concluzie e una şi destul de simplă: înainte să te grăbeşti să-ţi cumperi un ceas de mână, recomandat este să-ţi pui o întrebare simplă: unde şi când vrei să porţi acest ceas?

Raspunzandu-ţi la această întrebare, economiseşti mult timp şi îţi limitezi considerabil aria de căutare.

Când cumperi un ceas de mână, alege un original!

Ştim că mulţi gândesc că alegerea unui ceas de mână replică este o opţiune bună şi mult mai accesibilă din punct de vedere financiar.

Te păcăleşti spunându-ţi că alegi un brand notoriu la un preţ avantajos, când de fapt, lucrurile nu stau deloc aşa.

Lucrul pe care ar trebui să-l ai în minte este faptul că o replică a unui ceas de calitate, nu-ţi garantează nicicum acelaşi nivel de performanţă şi calitate!

Aşa că, dacă ceea ce-ţi doreşti este un ceas de mână de calitate, care să-ţi garanteze durabilitate şi un plus de stil ţinutei tale, atunci, alege întotdeauna un ceas de mână original, chiar dacă aceasta presupune un efort din punct de vedere financiar.

Alegerea unui ceas de mână original îţi asigură şi beneficiile unei garanţii şi cele ale unui serviciu de suport.

Transformă ceasul de mână într-un accesoriu al ţinutei tale

Pentru că tot am discutat întrebările esenţiale, al căror răspuns te ajută să alegi un ceas de mână performant, care să ţi se potrivească, pasul următor este să discutăm tipurile de ceasuri disponibile pe piaţă.

  • Ceasuri de mână elegante

Ceasurile de mână elegante se prezintă cu un design mai degrabă simplist, fără să abunde de elemente care să-l scoată în evidenţă.

Un ceas de mână elegant are un aspect classy, ceea ce-l face să fie un accesoriu subtil, dar care are un impact impresionant asupra ţinutei.

Atunci când alegi un ceas de mână elegant, ţine cont de faptul că acesta nu trebuie să iasă în evidenţă că fiind un gadget purtat la mâna, ci ca un accesoriu, care nu face decât să completeze armonios ţinuta pe care o porţi.

Ceasurile de mână elegante sunt, de obicei, puţin mai costisitoare decât un ceas casual, preţul depinzând de producător.

Un astfel de ceas de mână elegant este şi ceasul ORIENT CLASSIC AUTOMATIC (vezi poza), un ceas bărbătesc, cu display analog şi mecanism automatic. Îl poţi alege cu încredere pentru ţinutele destinate întâlnirilor de afaceri.

  • Ceasuri de mână sport

Ceasurile de mână sport sunt potrivite pentru tine, în cazul în care eşti una dintre persoanele cărora le place să aibă un stil de viaţă activ şi se implică în foarte multe activităţi în aer liber.

Este un ceas de mână potrivit persoanelor sportive, datorită funcţiilor bonus pe care le oferă.

Vorbim despre funcţii care pornesc de la a fi unele simple, cum ar fi funcţia de cronometrare, dar care pot ajunge la funcţii destul de avansate, cum ar fi ceasurile de mână sport, care vin echipate cu senzori de măsurare a pulsului sau a distanţei pe care o parcurgi.

Din punct de vedere al designului, ceasuril de mână sport sunt puţin mai rigide şi mai masive, fiind concepute pentru a rezista condiţiilor unui stil de viaţă activ- ploaie, lovituri puternice s.a.m.d.

Ceasul OUTGEAR de la Casio este un ceas de mână sport, performant, care se adresează persoanelor cu un stil de viaţă dinamic, care îşi doresc un model multifuncţional.

Ceasul de mână OUTGEAR vine cu un mecanism quarţ, popular pentru precizie.

Cu acest ceas de mână eşti întotdeauna pregătit pentru activităţile care îţi plac cel mai mult.

OUTGEAR este un ceas dotat cu funcţiile de cronometrare, termometru, numărătoare inversă şi alarmă şi prezintă o rezistenţă la apă de 10 atm.

  • Ceasuri de mână casual

Mulţi spun că ceasurile de mână casual sunt compromisul între un ceas de mână elegant şi un ceas de mână sport.

Lucru care este în totalitate adevărat, pentru că ceasurile de mână casual reuşesc să împrumute aspecte de design de la fiecare în parte.

Că să fim mai exacţi- ceasurile de mână sport sunt varianta mai fancy a ceasurilor sport, însă, nu îndeajuns de fancy încât să fie purtate asemeni unor ceasuri de mâna elegante.

Altfel spus, ceasurile de mână casual sunt potrivite, după cum arată şi numele lor, ţinutelor casual, lejere.

De exemplu, ceasul de mână casual Timex Weekender din imagine este perfect pentru o ţinută construită dintr-o pereche de jeans şi fie un tricou, fie o cămaşă lejeră.

Un mare avantaj al ceasurilor de mână casual este versatilitatea lor.

Din punct de vedere al preţului, aceste ceasuri de mână sunt foarte accesibile.

  • Ceasuri de mână fashion

Ceasurile de mână fashion sunt asemeni unui hibrid- o combinaţie superbă între o piesă de bijuterie şi un ceas elegant.

Sunt potrivite ţinutelor aparte, pe care le porţi în cadrul unor evenimente de gală.

Poţi oricând să renunţi la orice alt accesoriu mic, pentru a alege să porţi un ceas de mână fashion.

Efectul va fi unul incredibil, ţinuta ta va fi una cu adevărat specială!

Ceasul din imagine, un ceas de mână fashion de la Jaques Lemans pentru dame se potriveşte unei doamne sau domnişoare preţioase, cu un stil vestimentat high-class.

  • Ceasuri de mână smart

Ceasurile de mână smart sunt una dintre cele mai recente tendinţe din industria tehnologiilor de tip wearables.

Forma acestor ceasuri smart este asemenea a celei unui ceas clasic, ceea ce-l diferenţiază fiind funcţiile pe care le prezintă.

Un ceas de mână smart îţi oferă funcţiile avansate ale unui smartphone.

Dacă ai un astfel de ceas de mână, atunci poţi rula aplicaţii, poţi reda formate media diverse- muzică sau fotografii, ba chiar şi videoclipuri în unele cazuri.

Ca şi în cazul smartphone-urilor, ceasurile smart se utilizează prin metoda touch screen şi se pot conecta la internet, oferindu-ţi posibilitatea de accesare a aplicaţiilor de navigare, cum ar fi GPS.

De asemenea, te poţi bucura şi de serviciul de instant messaging.

Mai mult decât atât, un ceas de mâna smart poate fi conectat şi la telefonul mobil, prin funcţia de bluetooth, astfel oferindu-ţi posibilitatea de a efectua apeluri.

Acum, că ţi-am prezentat modelele de ceasuri de mână şi criteriile de care trebuie să ţii cont în cumpărarea unui nou ceas, fie pentru tine, fie pentru cineva drag, spor la cumpărături!

Poţi găsi oricare dintre modelele mai sus amintite, atât pe internet, prin comandă, cât şi în magazinele dedicate.

Preţurile variază în funcţie de producător şi de modelul ceasului de mâna ales, potrivindu-se oricărui tip de buzunar.

Data viitoare, când nu şti ce cadou să-i iei persoanei dragi, fă-i o surpriză şi cumpără-i un ceas de mână, care să i se potrivească.

Nu uita- ţine cont de stilul vestimentar al celui/celei pentru care îl achiziţionezi şi alege întotdeauna un model original de la producător, chiar dacă asta presupune să-ţi rezervi ceva timp pentru strângerea bugetului necesar achiziţionării.
Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.