Dacă odată se purtau pantofii de alergat din pânză, astăzi avem şansa de a ne bucura de pantofi sport de alergat performanţi.Pantofii sport de alergat de astăzi sunt mult mai buni din multe puncte de vedere.

În primul rând, prezintă o rezistenţă mult mai durabilă, îţi protejează piciorul mult mai bine şi nu în ultimul rând, sunt extrem de confortabili.

Singurul aspect negativ pe care l-ar putea susţine cineva, atunci când vine vorba despre pantofii sport de alergat din ziua de astăzi, este faptul fiind mult mai buni şi mai complexi sunt şi mai complicaţi.
Astăzi, dacă mergi într-un magazin de specialitate, ţi se pun la îndemână nenumărate modele de pantofi de alergat. Unele mai deosebite decât altele, atât din punct de vedere al funcţionalităţii, dar şi al designului.

Aşa se face , atunci când vrei ţi cumperi o pereche de adidasi sport de alergat, această sarcina se dovedeşte de cele mai multe ori foarte dificilă.

De aceea, ţi-am pregătit un mic ghid, care îţi uşureze alegerea perechii de pantofi sport perfecţi pentru ţine!

1. Inainte de toate, alege sa investesti intr-o pereche de adidasi sport de alergat buna!

Reclama

Deşi pare uşor inutil, poate, acesta este cu siguranţă cel mai bun şi cel mai important sfat pe care ţi-l putem oferi, atunci când iei decizia de a te dedica alergatului.

Indiferent, eşti alergător începător sau cu experienţă, ai nevoie de cea mai bună protecţie pe care ţi-o poate oferi o pereche de adidasi sport de alergat.

ţi spun care sunt beneficiile alegerii unei perechi de adidasi sport bune.

În primul rând, îţi oferă o absorbţie a şocurilor foarte eficientă, te ajută în deţinerea controlului mişcărilor şi în acelaşi timp, îţi garantează flexibilitatea şi durabilitatea.

Astfel, te fereşti de riscul de a te accidenta şi de a te confruntă cu dureri ale muşchilor şi/sau articulaţiilor.
Preţul, chiar dacă îţi poate părea absurd, arată care pantofi sport de alergat sunt de calitate şi care nu. În niciun caz, nu vei găsi o pereche de calitate cu un preţ mai mic de 70 de dolari, indiferent de producător.

De la 80 de dolari în sus, deja înseamnă faci o alegere de profesionist şi nu putem decât te felicităm!.

O pereche bună de adidasi sport de alergat rezistă până la 700 – 1200 km.

Considerăm este o investiţie care merită făcută, mai ales vorbim despre sănătatea picioarelor tale şi de randamentul antrenamentelor.

2. Trebuie înţelegi cum stă treaba cu pronaţia

Ce este alergatul?

Este un proces de tip biomecanic, foarte complex, nu-i aşa?

Atunci când alergăm, prima dată atingem solul cu partea din afara călcâiului.

După ce ai atins solul cu întreagă talpă, piciorul tău se mişcă în rotaţie, cu direcţie spre interior. În final, laba piciorului se ridică de la sol şi se împinge în călcai pentru avant.

Acest fenomen de rotaţie a piciorului spre interior şi înapoi, la atingerea solului este ceea ce numim pronatie şi este un procesc care se regăseşte la fiecare om, însă în mod diferit- aşa avem pronatie insuficientă, când piciorul nu se mişcă în rotaţie, avem pronatie exagerată s.a.

Trebuie cunoşti aceste aspecte legate de felul în care calci şi mergi, pentru a putea ştii, cu ajutorul unui profesionist, alegi pereche de pantofi de alergat potrivită ţie. Numai aşa, vei putea evita situaţiile neplăcute, accidentările şi orice alt tip de complicaţii.

3.Tine intotdeauna cont de tipul tau de picior

Acum, că ţi-am explicat pe scurt cum stă treaba cu pronaţia, să-ţi spun cum îţi dai seama ce tip de pronatie ai – normală, exagerată sau insuficientă.

Pentru stabilirea tipului de pronatie, trebuie să-ţi măsori înălţimea arcului sau bolteri plantare. Asta pentru că arcul este responsabil pentru felul în care îţi funcţionează piciorul atunci când alergi.

Cele cu laba piciorului plata au pronatie exagerată, cei cu un arc înalt au tendinţa de a face mişcarea de pronatie insuficientă.

S-au efectuat, desigur, studii, care au concluzionat că dintre alergători 50% prezintă arcuri normale, iar 25% au arcuri înalte, în vreme ce restul de 25% au arcuri joase. Pentru a măsură înălţimea arcului tău, cel mai simplu este să efectuezi testul umezelii.
Pentru testul umezelii trebuie să-ţi umezeşti piciorul gol şi să laşi o urmă pe o suprafaţă plata, uscată.

Să-ţi spun cum interpretezi rezultatele.

Dacă urma lăsată de piciorul tău este plină şi lată, fără a face un arc, atunci ai un picior cu arc îngust şi plat.

În schimb, dacă urma prezină o curbă moderată, iar arcul se ridică de pe sol, atunci ai un arc normal.

În cazul în care urma lăsată de talpă ta este foarte subţire şi curbată, dezvăluind mai mult din călcai, decât din partea de mijloc a piciorului, asta înseamnă că ai un arc înalt.
Pentru fiecare caz detaliat mai sus, pronaţiile sunt următoarele:

  • Un picior plat presupune o mişcare de pronatie exagerată.
  • Un picior normal presupune o mişcare de pronatie normală.
  • Un picior cu arc înalt implică o mişcare pronatie insuficientă.

Pasul următor presupune îţi dai seama care sunt adidasii sport de alergat cei mai potriviţi pentru piciorul tău.

continuăm!

4. Cum alegi pantoful sport de alergat perfect pentru tine?

Tipologia piciorului tău şi tipul de pronatie sunt foarte importante, după cum ţi-am mai spus, în determinarea însuşirilor pe care trebuie să le prezinte pantoful de alergat perfect pentru ţine.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale pantofilor sport, atunci când vine vorba să alegi perechea cea mai bună, este formă acestora!

Pentru a decide formă unor pantofi sport, tot ce trebuie să faci este a te uiţi pe partea inferioară a pantofului.

Adidasi sport de alergat vin cu trei forme- drept, semi-curbat şi curbat.

Ai ghicit, fiecare formă corespunde celor trei tipuri de picior rezultate în urmă testului de umezeală.

Astfel avem:

  • cei care au o mişcare de pronatie exagerată trebuie să aleagă formă dreapta;
  • cei care au o mişcare de pronatie insuficientă trebuie să poarte formă curbată;
  • cei care au o mişcare de pronatie normală trebuie să poarte formă semi-curbată.

5. Pentru a alege o pereche de pantofi sport de alergat performanţă, mergi întotdeauna la un magazin specializat

Acum, după ce ai urmat toţi paşii mai sus detaliaţi, tot ce îţi mai rămâne este să cumperi efectiv perechea de pantofi de alergat.

Chiar dacă te tentează ideea de a-i cumpără de oriunde se nimereşte, doar pentru că nu ai timp sau nu dispui de bani, noi îţi recomandăm să nu te grăbeşti niciodată!

Aşteaptă până ai şansă de a merge la un magazin specializat în pantofii de alergat.

Asta pentru că ai nevoie de cunoştinţele pe care le au advisori din magazinele de specialitate. Numai un cunoscător va ştii să-ţi spună dacă eşti un caz aparte, care are nevoie de o anumită pereche sau nu.
Trebuie să ţii cont şi de faptul că există câteva trucuri, când vine vorba de cumpărarea unei perechi de pantofi de alergat.

Să vedem care sunt acestea:
  • Cel mai indicat moment din zi să mergi la cumpărături pentru pantofi de alergat este după-amiază târziu. Asta pentru că atunci piciorul tău are dimensiunea maximă. Este foarte important acest aspect, pentru că în timpul alergatului piciorul tău se dilată.
  • Când mergi la cumpărături, ia cu ţine şi şosetele pe care le vei purta când alergi.
  • Asigura-te că vânzătorul îţi ia măsurile ambelor picioare. De ce? Pentru că cei mai mulţi dintre noi avem un picior mai mare decât celălalt şi este important să alegi pantofii de alergat ţinând cont de măsură celui mai mare.

6. Recomandarile noastre in materie de pantofi pentru alergat

În cele ce urmează, îţi prezentăm câteva modele de pantofi de alergat, care îţi promit calitate, confort sporit şi protecţie împotriva accidentărilor.
I.Pantofi sport Alergare, Saucony, Guide 8, Femei

Pantofi Alergare, Saucony, Guide 8, Femei
Click pe imagine pentru a cumpara Adidasi, Saucony, Guide 8, Femei

O pereche de pantofi sport construiţi special pentru a te face vrei alergi! Adidasii pentru alergat Saucony, Guide 8, sunt aproape fără cusături, fiind creaţi pe baza celor mai noi tehnologii inovative PWRGRID+ şi ISOFIT.

Astfel, aceşti pantofi pentru alergare îţi garantează stabilitate maximă, suport, dar şi un confort pentru care cu greu vei găsi comparaţie.

Pantofi pentru alergat Asics, Gel-Kayano 22, Cushioning Struc

Pantofi sport pentru alergat Asics, Gel-Kayano 22, Cushioning Struc
Click pe imagina pentru a cumpara Pantofi sport pentru alergat Asics, Gel-Kayano 22, Cushioning Struc

Pantofi de alergat Asics prezentaţi în poză de mai sus sunt pantofi construiţi pentru persoanele cu suprapronatie, adică o pronatie exagerată, care protejează piciorul cu ajutorul tehnologiei Gel Cushioning, atât în partea frontală, cât şi în partea din spatele piciorului. Datorită inovatoarei tehnologii FluidFit, pantofii pentru alergat Asics reuşesc se muleze pe piciorul celei care îi poartă, conferind un confort la superlativ.

Pantofi pentru alergare Brooks, Ghost

Adidasi sport pentru alergare de dama Brooks, Ghost

Pantofii pentru alergare Brooks Ghost sunt perfecti pentru trail, dar si pentru oras. Intr-un cuvant, pantofii Ghost sunt ideali, pentru ca te poti baza pe ei oricand si oriunde.

Marele plus de care se bucura aceasta pereche de pantofi pentru alergat se datoreaza tehnologiei Gore-Tex, care ajuta la pastrarea apei in afara, lasand piciorul sa respire in continuare.  Astfel, aceste incaltari iti stau la dispozitie indiferent de sezonul de afara.  Ce sa mai- legati-va sireturile si haideti la alergat!

Daca ti-a placut articolul da-mi un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.